Insinööri Frank Dernie, joka työskenteli muun muassa Benettonilla 1990-luvun alussa, kertoo James Allenin podcast-lähetyksessä, että aikansa menestyneimmällä kuljettajalla Michael Schumacherilla oli valtavasta lahjakkuudestaan huolimatta myös paljon opittavaa.

– Minusta hän on todella kilpailuhenkinen kaveri. Hän taisi olla ensimmäinen fyysisesti huippukuntoinen kuljettaja, ja tältä osin pitkälti muita edellä. Hän kykeni ajamaan aika-ajokierroksen kisan joka kierroksella, Dernie sanoo.

Dernie kertoo, että nuoruudessaan parannettavaa tulevalla mestarilla oli muun muassa työn teossa auton kanssa. Luottaminen muiden kuin itsensä kykyyn ymmärtää autoa, ei ollut Schumin vahvuus Benettonilla.

– Hän oli tottunut toimimaan insinöörinä omalle autolleen. Kuljettajat joutuvat kokemaan vaiheen, jolloin heillä on auto, jonka he itse ovat ostaneet sekä kisainsinööri, joka ei todennäköisesti ole kovin kokenut, ei ole suunnitellut autoa ja jolla ei ole syvää ymmärrystä auton fysiikasta.

– Yhdessä kaksikko oppii muutaman jutun, jotka vaikuttavat toimivan kyseisen auton kanssa, mutta se ei ole lähelläkään sitä tasoa, missä formula ykkösissä ollaan.

– Se, että hän sai auton asetuksista kaiken irti, oli jotain mikä tuli vasta ajan myötä. Jonkin ajan kuluttua hän joutui hyväksymään, että insinöörit tietävät miten auto toimii.

Vastoin yleistä käsitystä, saksalainen ei myöskään kaikissa suhteissa ollut työnarkomaani.

– Michael oli valtava lahjakkuus. Hän todella ajatteli, että hänen ei tarvitse testata. Se oli yksi asia, joka hänen oli opittava – ja se vei paljon aikaa: suurimman osan vuodesta 1993.

– Hän ei halunnut mennä testaamaan, koska meillä oli hyvä testikuski ja jaddajaddajadda. Kului koko se vuosi, että saimme hänet ymmärtämään, että jos hän tekee ne testit, se olisi hyväksi sekä hänelle itselleen että auton asetuksille.