Maailman suurimpiin kuuluva moottoriurheilun erikoisjulkaisu Autosport on antanut Iso-Britannian GP:n alla välitodistukset kuljettajille kauden alun perusteella. Kimi Räikkönen ja Heikki Kovalainen eivät saa suuria haukkuja, jos eivät kehujakaan.

Räikkösen arvosana on B-.

– Kimi Räikkösen F1-paluussa on ollut hyviä ja huonoja hetkiä. Hyvät ovat olleet podiumsijoituksia – sekä voiton nuuhkaisu Bahrainin GP:ssä. Mutta on ollut myös turhautumista, erityisesti mitä tulee työntekosuhteeseen tallin kanssa ohjaustehostinvaikeuksien keskellä.

– Vaikeuksista päästäneen eroon, mutta suomalaisella tulee olemaan kädet täynnä työtä taistellessaan tallikaveriaan Romain Grosjeania (B+) vastaan, joka on osoittautumassa kovaksi kuljettajaksi. Räikkösen luonnollinen kyky on suunnaton, mutta kysymys on lopulta siitä, että onko hän halukas painamaan loppuun asti puskeakseen Lotuksen ensimmäiseen voittoonsa 2012.

”Parempia tuloksia kauden toisella puoliskolla”

Kovalaisen arvosanaksi tulee astetta huonompi C+.

– Heikki Kovalaisella oli hyvät syyt olla vähän pettynyt kampanjan alkuun, jossa Caterhamin toiveet askeleesta keskikastiin eivät toteutuneet. Mutta hän piti päänsä pystyssä tallin työskennellessä uusien osien kanssa ja läpilyönti Valenciassa osoittaa kohti parempia tuloksia kauden toisella puoliskolla.

– Kaikki ei ole mennyt hänelle suotuisasti, sillä Vitali Petrov (C) on tehnyt kisapäivistä (Kovalaiselle) vaikeita, mutta jos talli jatkaa nousevaa trendiään, se vaikeasti tavoitettava piste voi vielä tulla.

Parhaan arvosanan sai Fernando Alonso (A+) ja huonoimmat Jean-Eric Vergne ja Felipe Massa (C-).