Aika ajoin esiin nousee aina kysymys siitä, että onko moottoriurheilu todella urheilua. Sekä F1- että tennis-maailmassa toimiva kuntovalmentaja Nick Harris kertoo kummasta lajista löytyvät kunnoltaan kovemmat kaverit.

– Se on erittäin tapauskohtaista. Puhtaasti 90 minuutin aikaisen ponnistelun suhteen Formula 1 on vaativampi, Harris sanoo James Allenin kotisivulla.

– Istut ohjaamossa 50 asteen lämpötilassa haalareissa ja kypärä päässä. Sinuun kohdistuu yli viisinkertainen painovoima ja teet samalla päätöksiä. Se on todellinen uuni ja asettaa kehon ainutlaatuisen henkisen ja fyysisen rasituksen alaisuuteen. Mikään muu urheilulaji ei aiheuta vastaavaa.

– Tenniksen – erityisesti nykyisin miesten puolella – täytyy olla yksi fyysisesti vaativimpia urheilulajeja maailmassa. Katso vaikka (Novak) Djokovicia Australian avoimissa. Häneltä kului viisi tuntia lyödä (Andy) Murray välierissä ja sitten kuusi tuntia lyödä (Rafael) Nadal finaalissa 48 tuntia myöhemmin. Se on yhtä kuin 11 tuntia kilpailua kahdessa päivässä, ja silti räjähtävää, nykivää. Energian hallinta on valtava haaste.

– Siksi sanoisin, että tennispelaajat ovat kovempia kunnoltaan.