Sky Sports -kolumnisti Pete Gill ihmettelee Romain Grosjeanin vauhtia Montréalissa. Nuori ranskalainen ajoi autonsa toiselle sijalle olosuhteissa, joissa sen ei pitäisi olla juurikaan mahdollista, kirjoittaja päivittelee. Kimi Räikkönen sen sijaan ei saa hyviä arvosanoja.

– Mysteeri on miten Grosjean sai renkaansa kestämään viimeisellä stintillä niin tehokkaasti ollen samalla niin nopea. On totta, että (Fernando) Alonso varmaankin ylikiehautti renkaansa odottaen toista pysähdystä, mutta Grosjean kulutti merkittävän osan toisesta stintistään ajaen Nico Rosbergin Mercedeksen kuumassa ilmassa, mutta silti piti jatkuvasti yllä kilpailukykyisiä kierrosaikoja, Gill hämmästelee.

– Mysteeri syvenee kun vertaa hänen suorituskykyään Kimi Räikköseen toisessa Lotuksessa. Vaikkakin suomalainen teki yhden pysähdyksen taktiikkansa (renkaiden osalta) eri järjestyksessä kuin Grosjean, hän ei kyennyt vastaamaan tallikaverinsa nopeuteen kummallakaan seoksella ja menetti yli kymmenen sekuntia Sergio Perezille viimeisellä stintillään, vaikka vaihtoi superpehmeisiin samassa vaiheessa kisaa kuin Sauber-kuljettaja.

Sky Sport -kolumnisti ei anna Räikköselle mitään anteeksi ja vaikuttaa jopa unohtavan, että hän on pisteissä edellä tallikaveriaan.

– Hän ei vakuuttanut ketään jättämällä ensimmäiset harjoitukset väliin Monacossa ja tämä on nyt kiusallinen tilanne Räikköselle. Vastoin lähes kaikkia kautta edeltäviä ennakointeja, hän on jäämäässä jälkeen Grosjeanista ja tulee kohtaamaan saman tilanteen Valenciassa, ellei hän pysty voittamaan jatkuvasti vakuuttavampaa tallikaveriaan aika-ajoissa ensi kertaa sitten Kiinan.