Tunnettu F1-toimittaja sekä Caterham Cars Groupin hallituksen jäsen Joe Saward on tuoreltaan kommentoinut uutista, jonka mukaan Mercedes suunnittelee vetäytymistä F1-sarjasta. Saward lyttää uutisen.

– Tänä aamuna uutisissa on ollut jokunen juttu, jotka ovat suunniteltu tulemaan huomatuksi. Yksi on se, että bahrainilainen henkilö tulisi Formula One Groupin hallitukseen ja toinen se, että Mercedes Benz saattaisi vetäytyä F1:stä. Kumpaakaan ei tule ottaa vakavasti, Saward vakuuttaa.

The Times -sanomalehden mukaan talli olisi jo tehnyt analyysin siitä, kuinka vetäytyminen voitaisiin toteuttaa. Saward epäilee, että kyse on enemmänkin peitellystä ultimaatumista.

– Juttu Mercedeksen vetäytymisestä on […] harhaanjohtava. Kyllä, on mahdollista, että he ovat laskeneet paljonko vetäytyminen maksaisi. Toisaalta on myös mahdollista, että he ovat selvittäneet kuinka paljon oikeudenkäyntikuluja syntyisi siitä, jos he kyseenalaistaisivat Formula Onen pörssilistautumisen ymmärtäen, että oikeusjuttu vetäisi rahoitusalan ihmisten huomion ja todennäköisesti sotkisi koko listausannin, Saward tykittää.

F1-sarjan pörssilistautumisessa omistajien on arvioitu tavoittelevan jopa useita miljardeja rahoitusta.

– Näin ollen on Formula One Groupin oman edun mukaista löytää sopiva ratkaisu saksalaiselle autoyhtiölle, sen sijaan, että katsoisi sen jättävän sarja ja vievän kolmasosan [sic] F1-moottoreista mukanaan. Tällaisia pelejä pelataan tällaisina aikoina F1-neuvotteluissa.