Aaro Vainio jatkoi siitä mihin aika-ajoissa jäi ja otti Monacon GP3-kisan voiton, joka oli suomalaisen uran ensimmäinen. Sarja myös vieraili ruhtinaskunnassa nyt ensimmäistä kertaa.

Vainio ei jättänyt jossitteluille sijaa, vaan johti kisaa alusta loppuun. Ensimmäisen kierroksen jälkeen ero seuraavaan, kolmosruudusta lähteneeseen Unkarin Tamás Pál Kissiin oli jo yli sekunnin. Pál Kiss ajoi ruutulipulle toisena ja kakkosruudusta lähtenyt Kevin Ceccon kolmantena.

– Tämä on uskomatonta. Tämä on itse asiassa ensimmäinen voitto minulle koskaan yksipaikkaisissa ja vieläpä Monacossa, joten tunne on upea. Auto oli upea ja saimme mahtavan startin. On vain todella hienoa saada paalu ja voitto täällä, Vainio sanoi sarjan kotisivulla.

Kysyttäessä tunsiko hän painetta toiseksi ajaaneen Pál Kissiin suunnalta, Vainio ei kierrellyt.

– En, hallitsin kisaa koko ajan. Strategiani oli olla todella aggressiivinen ensimmäisillä viidellä kierroksella ja rakentaa johtoa, joka minulla oli.

Vainio on nyt erinomaisessa asemassa sarjassa, sillä toisena oleva MW Arden -tallin Mitch Evans on 18 pistettä jäljessä. Amerikkalaislahjakkuus ja Vainion tallikaveri Conor Daly on kolmantena.

Aika-ajoissa vallin törmännyt ja ilman nopeaa aikaa jäänyt Matias Laine sijoittui kisassa 21:nneksi.