David Coulthard muistetaan ennen muuta urastaan McLarenilla, mutta hän – kuten nyt Suomen F1-tulevaisuus Valtteri Bottas – tuli aikanaan F1-sarjaan Williams-tallissa. Viime viikonloppuna ensimmäisen voittonsa kahdeksaan vuoteen ottaneen tallin päällikkö Sir Frank Williams on Coulthardille erittäin rakas hahmo.

Skotti kuitenkin kertoo, että Sir Frankin pehmeä puhe ja tyyni olemus on pettävää. Pinnan alla on kivikova kilpa-ajaja ja oman menestyksensä luoja.

– Frank voi olla myös säälimätön. Muistan kun tein suullisesti sopimuksen kahdesta vuodesta hänen kanssa kausiksi 1995 ja 1996. Saavuin allekirjoittamaan papereita vain huomatakseni, että hän oli muuttanut mieltään. Sainkin yhden vuoden sopimuksen. Hän ei häpeillyt sitä tippaakaan, Coulthard kirjoittaa The Telegraphin kolumnissaan.

Vuonna 2010 Williamsin muistetaan myös jättäneen yllättäen jatkamatta Nico Hülkenbergin sopimusta, vaikka saksalainen otti tallin ensimmäisen paalupaikan vuosiin Brasilian GP:ssä.

– Paddockilla Frank on yksi harvoista ihmisistä, jotka myöntävät johtaneensa sinua harhaan ja sanovat kasvokkain, että syy siihen oli tallin etu – kaikkien satojen ihmisten etu Grovessa (tehtaalla). Sitä vastaan on vaikea esittää väitteitä.

– Minä en sano tätä vihjatakseni, että hän on kaksinaamainen – päin vastoin. Minusta se on hyve. Talli tulee Frankille aina ensimmäisenä ja minä olin valtavan onnellinen kaikkien heidän puolestaan sunnuntaina.