Autosport-toimittaja Tony Dodgins sanoo, että Kimi Räikkönen ei ole pelkästään voittajakandidaatti tänä vuonna vaan voi voittaa jopa enemmän kuin yhden kisan. Räikkösen kisainsinööri Mark Slade vakuuttaa lehdelle, että Lotus-kuski ei ole muuttunut miksikään.

– Jotkut varmaankin epäilivät sitä, että oliko Kimi palaamassa oikeista syistä. Minä en koskaan ollut huolestunut, enkä usko, että hän on muuttunut. Minusta hän on yhä se sama nuori kaveri, joka oli jo superstara kun hän saapui F1-skeneen, Slade sanoo.

Räikkösen vahvuuksiin Slade laskee muun muassa ajotyyliin, josta Jäämies on joskus saanut kriitiikkiäkin.

– Hänen ajotyylinsä on itse asiassa hyvin sulava. Ja se tarkoittaa, että hän voi käsitellä paremmin autoa, joka käyttäytyy terävästi. Muut tekevät aggressiivisempia ohjausliikkeitä, eivätkä siksi pärjäisi samanlaisen auton kanssa. Se on hänen vahvuutensa.

Jäämies-imagossa mukana totuuden siemen

– Hän ei myöskään välitä mitä hänen ympärillään tapahtuu ja antaa erittäin hyvin palautetta asioista, joita hän haluaa parantaa. Hän on erittäin itsenäinen eikä halua ihmisten tekävän asioita puolestaan. Hän ei halua ihmisiä vouhottamaan ympärilleen.

– Jos hän haluaa saada viestin perille, hän sanoo sen hyvin vahvasti ja voi kuulostaa hieman kiihtyneeltä. Mutta hän ei ole. Hän haluaa vain varmistaa, että kenellekään ei ole epäselvää mitä hän haluaa.

Mitä koko pakettiin tulee, insinööri uskoo, että talli voi taistella mestaruudesta. Tarkoittaako hän sillä tätä vuotta vai tulevaisuutta, ei tule aivan selväksi.

– Meillä on yhä paljon taitavia ihmisiä, jotka ovat olleet täällä pitkän aikaa. Tämä on talli, joka voi olla mestaruushaastaja, ehdottomasti, Slade sanoo.

Dodgins itse tuntuu vakuuttuneelta:

– Älä ihmettele jos Räikkönen voittaa kisan tai kaksi tänä vuonna.