Keke ei saanut unta, Piquet "k*si housuunsa"

Mikä saa ihmisen ajamaan rataa ympäri henkensä uhalla? ShortList.com on koonnut entisten mestareiden kommentteja siitä, miltä kilpailu tuntuu.

– Asian laita on se, että ei ole mitään – ei yhtään mitään – sellaista, mikä tuntuu paremmalta kuin arvostamasi kilpailijan voittaminen osakilpailussa, kolminkertainen mestari Nelson Piquet sanoi.

– Olin joskun niin onnellinen, että k*sin housuuni ajaessani hidastuskierrosta, brassi kertoo.

Keke Rosberg puolestaan kertoo, että hänelle kisat saivat aikaan univaikeuksia.

– En koskaan pystynyt nukkumaan kisan jälkeisenä yönä. Menin kodin kautta ulos ja otin drinkkejä aamukolmeen. Olin rättiväsynyt, mutta yhä kiihdyksissä ja vei aikaa antaa sen huuman laantua, silloinkin kun en voittanut kisaa.

”Voit tulla vihaiseksi ja tilanne muuttuu vaaralliseksi”

Jody Scheckter, joka voitti mestaruuden Ferrarilla 1979, sanoo ajoittain kärsineensä henkisestä epävakaudesta ratin takana.

– Kilpa-autossa ei halua olla liian emotionaalinen. Mutta olen tuntenut itseni täysin mielenvikaiseksi ratissa. Olen tuntenut itseni niin hulluksi, että olisin voinut hypätä autosta pois reilun 300 kilometrin tuntinopeudessa. Olen vaihtanut vaihdetta nostamatta jalkaa kaasulta tahtoen tuhota moottorin.

– Olen yrittänyt olla hallitun aggressiivinen kisoissa, mutta kun on epätoivoinen ja kierroksia on vain muutamia jäljellä, voit tulla vihaiseksi ja tilanne muuttuu vaaralliseksi. Mutta siitä ei välitä – kaasun painaa vain pohjaan, eteläafrikkalainen muistelee.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.