F1-rengastoimittaja Pirelli lupaa ensi kaudeksi aggressiivisempaa lähestymistä renkaiden suunnitteluun. ESPNF1:lle puhunut Pirelli-pomo Paul Hembery sanoo, että suorituskyky tulee kasvaamaan.

– Me teimme talleille helpommaksi optimoida asetukset tai ajotyyli käyttämällä yhtä erityistä pehmeää koostumusta läpi kauden. Tänä vuonna näin ei ole.

– Me tulemme sekoittamaan koostumuksia paljon enemmän. Koostumukset tulevat olemaan aggressiivisempia, suorituskyvyt tulevat olemaan aggressiivisempia. Emme kuitenkaan tiedä minkälainen vaikutus uudella autojen mallilla tulee olemaan. Sen saamme tietää vasta testien aikana.

Kysymykseen siitä, että tuleeko kuljettajilla olemaan yhtä paljon haastetta saada renkaista paras irti kuin viime vuonna, Hembery oli moniselitteinen.

– Kauden lopussa kaikki olivat jo ymmärtäneet mitä tarvittiin. He ovat sentään maailman parhaita ajajia. En näe valtavan suuria muutoksia, joten siinä mielessä uutta yllätystä ei ole tulossa. Heidän täytyy yhä hallita auto ja rengaspaketti ja se on osa huippukuljettajien taitoja.