Lotus-pomo Gerard Lopez asettaa tavoitteet korkealle ensi kaudeksi. F1-tallin on sijoituttava kolmen parhaan joukkoon – melkoisen kova tavoite kun muistaa, että viime kauden lopulla talli oli vaikeuksissa yleensäkin pisteiden saannissa.

– Viime vuonna aloitimme erittäin hyvin, mutta kärsimme sitten takaiskun kun meidän täytyi lopettaa meidän diffuusori-konseptimme kehitys, koska teknologiasta oli paljon epävarmuutta siihen aikaan. Myöskään Robertin (Kubica) onnettomuus ei ollut ideaalitilanne, Lopez kertoo YallaF1:n haastattelussa.

– Me emme ole yksi suurista F1-talleista, mutta me olemme paras yksityistalli ja Kimin (Räikkönen) kanssa päämäärämme on selvä – tähtäämme kärkikolmikkoon. On hyvin vaikeaa haastaa heitä (kärkitallit), koska heillä on resursseja ja kokemusta.

Räikkösen suosio odottamattoman suurta

Räikkösen tulo talliin on tuonut hämmentävän määrään suosiota LRGP:lle, Lopez kertoo.

– Minun täytyy sanoa, että kiinnostus talliimme Kimin tultua mukaan on ollut hyvin yllättävää. Me tiesimme, että hän on suosittu, mutta emme odottaneet tätä, emmekä näin hyvää reaktiota.

– Meidän puolestamme on tietenkin upeaa saada hänet mukaan, sillä hän on maailmanmestari, jolla on valtava määrä kokemusta ja me kaikki tiedämme, että hän on nopea. Hän on myös hyvä tyyppi, Lopez listaa.