Fordin jatko rallin MM-sarjassa tehdastallina alkaa vaikuttaa hyvin epävarmalta. Fordin tehdastallitoimintaa pyörittävä Malcolm Wilsonin yhtiö M Sport ei vieläkään ole päässyt Fordin kanssa jatkosopimukseen. Viime kaudet Fordia sponsoroinut rahakas tukija Abu Dhabi ei jatka enää ensi kaudella, mikä on mutkistanut Wilsonin neuvotteluja.

Kauden 2012 tammikuun 17. päivänä avaavaan Monte Carlo-ralliin pitää ilmoittautua 12. joulukuuta mennessä, joten Wilsonin on päästävä sopimukseen Fordin kanssa ensi viikon aikana. Wilson ainakin joutunee tyytymään paljon huonompaan sopimukseen kuin haluaisi. Ford haluaa jatkaa toimintaansa MM-ralleissa, mutta ainoastaan lyhyellä sopimuksella.

Jari-Matti Latvalalla ja M Sportilla on sopimus voimassa ensi kaudesta. Tallikaverikseen Latvala saa Ott Tänakin, jos Ford ja M Sport pääsevät sopimukseen.