SuomiF1.com-sivusto tavoitti vastikään uransa seitsemännen IRC-sarjan voiton Ukrainassa varmistaneen Juho Hännisen. Seuraavaksi Hänninen keskittyy IRC:n sijaan rallin MM-sarjan SWRC-luokan kilpailuihin Kreikassa ja Suomessa.

Sinun kisakalenterisi on varsin täysi, kun kierrät sekä IRC-sarjaa että MM-sarjan kilpailuja. Mitkä ovat tavoitteesi kussakin sarjassa?

– Ihan riittävästi saa kyllä matkustaa. Ajaminen aina yhtä upeaa, mutta toki kaikki tämä muu on joskus raskasta. Tavoite on menestyä sekä IRC:n että MM-sarjan puolella, mutta kyllä henkilökohtaisesti MM-sarjan voittaminen omassa luokassa on minulle tärkeämpää. Ei ole parhaalla mahdollisella tavalla alkanut, mutta Kreikassa ja Jyväskylässä on sitten iskettävä.

– Palasin juuri testeistä Kreikasta. Tuntuu, että saatiin autoa kehitettyä paljon. IRC kuitenkin keskittyy enemmän asfaltille, joten MM-sarjan sorakisoja vasten testit on tärkeitä. Vielä maanantaina testataan Kreikassa, mutta tuntuu, että ollaan nyt valmiimpia myös sorakisoja varten.

Entäpä kesän odotettu klassikko, Jyväskylän MM-ralli? Kahdelta aiemmalta vuodelta takataskussa on luokkavoitto, vähempään tuskin voi olla tyytyväinen?

– Jyväskylässä luokkavoitto on ehdottomasti tavoitteena. Uskon, että nyt siitä saa ajaa vieläkin kovempaa kuin aiemmin. Varsinkin Ott Tänak on Fordilla todella kova. Hänellä on vauhti kunnossa. Mutta mikä sen hienompaa, kun lähteä tosissaan taistelemaan kotiyleisön edessä. Jyväskylän kisa on siinä mielessä yksi suosikeista, että pätkät on niin nopeita ja jengiä on ihan älyttömästi aina paikalla. On se kauden odotetuin kisa ehdottomasti.

Entäpä loppukauden ohjelmasi? Tällä hetkellä johdat IRC-sarjaa, joten viime kauden mestaruuden uusiminen on varmasti mielessä?

– Korsika jäi jo keväällä väliin ja myös tuleva Belgian kisa jää testien takia väliin. Syskyllä kierrän sitten IRC:n kisoja enemmän ja uskon, että saadaan helposti ne tarvittavat seitsemän kisaa kasaan. Kypros ja Skotlanti kahtena viimeisenä kisana ovat kaikkein tärkeimmät, sillä niissä on tuplapisteet jaossa.

Missä Juho Hänninen ajaa kaudella 2012?

– Jos tietäisin missä ajan ensi kaudella, niin varmasti kertoisin. Skodan kanssa on sopimus tämän vuoden loppuun asti. Jos pääsisin täyden MM-sarjan ajamaan, niin tiimi kuin tiimi kävisi.

Ajoit vuonna 1999 ensimmäisen rallisi VW Golfilla. Eikö pieni ympyrä sulkeutuisi, jos ajaisit ensimmäisen täyden kauden MM-sarjassa juuri Volkswagenilla, joka tulee MM-sirkukseen Polo-mallillaan kaudeksi 2013?

– Pitäisiköhän siitä faktasta ilmoittaa Volkkarille. Ei vaan tosi mielellä aika auki taitaa olla vielä heidänkin kuviot. Täytyy vaan odotella rauhassa. Muut jätkät hoitaa minun sopimusasiat, en ole itse ollut VW:lle missään yhteyksissä. Turha näillä asioilla on tässä vaiheessa kautta liikaa spekuloida.

Haastattelu: Aki Hietavala