Uuden Haas-tallin auto tulee olemaan ”enemmän tai vähemmän” identtinen Ferrarin ensi kauden F1-auton kanssa, kertoo Bild-lehden Ralf Bach F1-insider.com-blogissaan.

Toimittajan mukaan kumppanitallit kiertävät lajin sääntöjä sen avulla, että Haas ei ole vielä viralllisesti mukana sarjassa. Tallin on esiteltävä autonsa FIA:lle kuitenkin 1. marraskuuta.

31. lokakuuta 70 Haasin työntekijää irtisanotaan ja nämä astuvat 1.11. Ferrarin palvelukseen. Nämä 70 henkeä ovat kehittäneet peitenimellä Dallara Haasin 2016 autoa, joka tulee siis olemaan enemmän tai vähemmän Ferrarin 2016 kauden auton kopio, Bach selittää.

Tällä tavoin Ferrari saa käytännössä kierrettyä lajin sääntöihin kuuluvia rajoituksia tuulitunnelin käyttämisestä ja voi siis tosiasiallisesti kehittää autoaan muita vapaammin.

Ymmärrettävästi Ferrarin kilpailijat ovat raivoissaan tästä erityisesti FIA:n kiellettyä Mercedestä ja Red Bullia tasoittamasta Ferrarin saamaa etua omien kumppaneidensa kanssa.

Bachin mukaan HWA ja Arden olisivat nimittäin halunneet tuulitunneliaikaa ”tulevaisuuden F1-projekteja” varten. Kattoliitto ei kuitenkaan suostunut tällaiseen järjestelyyn.