Fernando Alonson manageri Flavio Briatore on varma, että hänen suojattinsa tallinvaihto täksi kaudeksi Ferrarilta McLarenilla oli oikea päätös, vaikka espanjalaiskuski on joutunut samalla todelliseen kurimukseen.

Ferrari on noussut takaisin huipulle, samalla kun McLaren ja Alonso ovat suurissa vaikeuksissa. Briatoren mielestä Ferrarin nousu takaisin kärkijoukkoihin on kuitenkin pikemminkin seurausta siitä, että muut tallit ovat ottaneet harppauksia taaksepäin. Briatore on myös luottavainen, että McLaren tulee olemaan menestyksekäs tiimi lähitulevaisuudessa.

– Se (Alonson lähtö Ferrarilta) teki hyvää molemmille puolille. Jos Fernando olisi jäänyt Ferrarille, olisi hän edelleen toinen. Sebastian Vettel oli aika-ajoissa seitsemän kymmenystä Mercedesten perässä, samoin kuin Alonso viime vuonna. Ero Ferrarin ja Mercedesten välillä on edelleen sama, Briatore pamauttaa motorsport.comin mukaan.

– Toro Rosso, Williams ja Red Bull eivät ole samoissa asetelmissa kuin vuosi sitten. En näe syytä kaikkeen tähän intoiluun.

Briatore luottaa McLarenin nousevan pian takaisin huipulle, missä menestykseen tottunut talli ollaan totuttu näkemään.

– McLaren on todellinen kilpatalli, he saavat aina parhaan irti. Honda on myös loistava yritys, ja tiedämme mitä on luvassa.

Briatoren mielestä Alonso ja Ferrari ovat kuitenkin samassa tilanteessa tällä hetkellä.

– Formula ykkösissä on tällä hetkellä kyse vain yhdestä tiimistä: Mercedeksestä. Muulla ei ole väliä, toinen on vain ensimmäinen häviäjä.