F1-kausi 2019 tullaan muistamaan Mercedeksen ja Lewis Hamiltonin valtakauden jatkumisesta. Taaempana nähtiin kuitenkin jännittäviä taisteluita.

Hamilton oli lopulta selvä ykkönen, Valtteri Bottaksen neljä voittoa riittivät lopulta MM-hopeaan. Suomalainen paransi hienosti viime kaudesta antaen britille parhaimmillaan erinomaisen vastuksen, ensi vuonna suomalaisen täytyy kuitenkin pystyä huippusuorituksiin jokaisessa kilpailussa. Tänä vuonna mukaan mahtui muutama hutikisa, mikä käänsi MM-taiston lopulta selkeästi Hamiltonille.

LUE MYÖS: SuomiF1 arvioi Abu Dhabin GP:n topit ja flopit: Herkkua Lewis Hamiltonin faneille, unilääkettä kaikille muille

Max Verstappen ajoi uransa parhaan kauden ollen MM-sarjan kolmas. Hollantilainen päihitti lopulta Ferrari-kaksikon, joista paremmin sijoittui ensimmäisen kautensa italialaistallin riveissä ajanut Charles Leclerc. Sebastian Vettel joutuu vetäytymään talvitauolle nuolemaan haavojaan ja miettimään uusia keinoja takavuosien loistonsa palauttamiseksi.

readmore from=”abu dhabin gp”]

Taaempana Carlos Sainzin kuudes sija on pienimuotoinen sensaatio, rikkoihan espanjalainen kärkitallien hegemonian TOP6-sijoitusten osalta. Joskin huomioon on syytä ottaa, että niukasti taipuneet Pierre Gasly ja Alex Albon vaihtoivat tallia kesken kauden. Se ei kuitenkaan poista Sainzin upeaa kautta. Hän on yksi F1-kauden 2019 suurimmista satutarinoista.

Viimeinen kierros ratkaisi – rohkea ohitus päätösmetreillä pisti uusiksi MM-loppupisteet, parasta sitten vuoden 2015

Kimi Räikkösen lopullinen sijoitus MM-taulukossa on 12:s. Kyseessä on vuoden 2014 ohella hänen heikoin noteerauksensa, mutta Alfa Romeolla se on hyväksyttävämpää kuin Ferrarilla.

Räikkösen ja koko tallin vire oli laskusuhdanteinen. Kesätauolle mentäessä suomalainen oli ollut yksi joukon parhaista suorittajista, mutta jälkipuolisko kaudesta oli melkoista taaperrusta. Toiveissa on, että Alfa Romeo pystyy olemaan ensi vuonna enemmän alku-, ei loppukauden veroinen.

Vain yksi kuljettaja jäi tänä vuonna ilman MM-pisteitä. Hän on Williamsin George Russell, joka voi silti olla ylpeä kauden suorituksestaan. Mies suorastaan pieksi tallikaverinsa Robert Kubican, joka nappasi tallin ainoan pisteen Alfa Romeoiden rangaistusten jälkeen Saksassa.

KATSO MM-PISTEET KOKONAISUUDESSAAN TÄÄLTÄ!