Vuosikymmen tulee päätökseen, ja suomalaiset ovat olleet iso osa Formula 1:n vuosikymmentä. 2010-luvulla sarjassa ajoi kolme suomalaista, kun F1-sarjassa nähtiin Heikki Kovalainen, Kimi Räikkönen ja Valtteri Bottas.

SuomiF1 listasi suomalaisten viisi kirkkainta tähtihetkeä tällä vuosikymmenellä.

5. Itävallan GP 2014

Valtteri Bottas sai tulikasteensa shampanjajuhliin Itävallassa 2014. Kuva: Getty Images

Valtteri Bottaksen uran ensimmäinen palkintopallipaikka. Bottaksen hyvä vauhti näkyi jo aika-ajossa, kun Williamsilla ajanut suomalainen jäi niukasti toiseksi häviten tallikaverilleen Felipe Massalle. Kilpailussa Bottas nousi Massan ohi, mutta Mercedeksen Nico Rosberg ja Lewis Hamilton olivat pitelemättömiä. Bottas sijoittui lopulta kolmanneksi.

Kilpailusta alkoi suomalaiskuskin kolmen kisan mittainen palkintoputki, kun hän sijoittui toiseksi sekä Saksassa että Britanniassa.

4. Yhdysvaltain GP 2018

Kimi Räikkönen juhlii Austinissa viimeistä voittooaan Ferrarilla. Kuva: Getty Images

– Vittu vihdoinkin, Kimi Räikkönen kuvaili voittoaan Yhdysvaltain Austinissa reilu vuosi sitten.

Voitto oli Räikkösen ensimmäinen sen jälkeen, kun hän palasi Maranellon punaisten riveihin. Vaikka voitto ei MM-sarjan kannalta ollut erityisen tärkeä, se oli yksi tämän vuosikymmenen suomalaisten tähtihetkistä. Voitto jäi myös Räikkösen Ferrari-uran ja todennäköisesti myös koko F1-taipaleen viimeiseksi.

3. Australian GP 2019

Bottas voitti kauden 2019 avauskilpailun Australiassa. Kuva: Getty Images

Valtteri Bottaksen suvereeni esitys Australiassa kauden avauskilpailussa ansaitsee paikkansa listalla. Toisesta ruudusta startannut Bottas ohitti Hamiltonin lähdössä ja paineli karkuun.

Bottaksen uran yksi parhaista suorituksista, mikä antoi lähtösysäyksen miehen uran parhaaseen kauteen.

2. Australian GP 2013

Kimi Räikkönen avasi kauden 2013 voitokkaasti. Kuva: Getty Images

Kimi Räikkösen voitto Australiassa Lotuksella oli kova saavutus. Suorituskyvyltään Lotuksella ei olisi pitänyt kilpailua voittaa, mutta Räikkönen säästi renkaitaan hienosti pitäen vauhdin riittävänä ja pystyi voittamaan kilpailun yhdellä varikkopysähdyksellä. Voitto jäi lopulta kauden ainoaksi ja Lotuksen viimeiseksi F1-sarjassa Red Bullin dominoidessa kautta.

1. Abu Dhabin GP 2012

Räikkönen otti ensimmäisen voittonsa F1-paluunsa jälkeen Abu Dhabissa kauden 2012 päätöskisassa. Kuva: Getty Images

Kimi Räikkösen legendaarinen ”leave me alone I know what I am doing” -lausahdus jäi elämään Abu Dhabin voiton jälkeen. Viidennestä ruudusta startannut Räikkönen ampaisi lähdössä toiseksi paalulta lähteneen Lewis Hamiltonin kantaan. Räikkönen nousi ykköseksi Hamiltonin keskeytyksen jälkeen.

Lopussa hän onnistui pitämään Ferrarin Fernando Alonson takanaan ajaen ensimmäiseen voittoonsa F1-paluunsa jälkeen.