F1 on ollut kulkenut läpi historiansa teknisten innovaatioiden aallonharjalla. Lukuisat tämän päivän siviiliautot luottavat teknologiaan tai ideoihin, jotka ovat syntyneet formula ykkösissä työskennelleiden insinöörien pääkopissa.

Alla olevalla videolla käydään läpi muutamia lajin historian nerokkaimpia oivalluksia puhemuodossa. Jutussa käsitellään myös Lotus-tallin löytö, joka mullisti koko lajin 1970-luvun lopussa, tarjosihan se suunnittelijoille kulauksen ”graalin maljasta”. Autot saivat hurjasti lisää pitoa, mutta nopeus ei laskenut.

Tämä tarina kannattaa lukea: Kaksi alakuloista miestä kohtasi aamiaispöydässä – syntyi murskaavaa F1-historiaa

Mikäli aihe kiinnostaa enemmän, kannattaa ehdottomasti lukea taannoin julkaisemamme juttu, jossa käsitellään iso nippu nerokkaita, mutta kiellettyjä teknisiä ratkaisuja.

LUE: Imuriauto, kaksoisrunko, ylimääräinen jarrupoljin, lyijyä tankissa – nämäkin nerokkaat F1-luomukset on todettu laittomiksi