SuomiF1 arvioi Ranskan GP:n topit ja flopit: Mahtitallin nousu ihastuttaa, floppikuskin taaperrus turhauttaa

© Kuva: Getty Images

Juhannusviikonloppuna ajettu Ranskan GP ei jäänyt mieleen minään klassikkona. Sen sijaan kisa tullaan muistamaan jälleen kerran yhtenä esimerkkinä lajin hakoteillä olemisesta.

SuomiF1-sivuston toimitus jakoi risuja ja ruusuja viikonlopusta.

Lue aiempien kisojen topit ja flopit täältä

MM-pisteet Ranskan GP:n jälkeen

->Ota seurantaan Instagram-tilimme! <-

TOP #1

Juuso Taipale: McLaren. Nytkö se viimein tapahtuu? Näimme parasta McLarenia viiteen vuoteen, ja vaikka skeptikko ei tallin suoritustasosta Ranskassa liian suoria johtopäätöksiä vedä, ei F1-fani voi olla intoilematta brittitallin suoritukssta. Toivottavasti McLaren olisi nyt oikealla tiellä matkalla kohti sarjan kärkikastia.

Juuso Koivumäki: McLaren. Legendaarinen brittitalli on nousemassa takaisin huipulle hiljalleen. Vauhti oli loistavaa koko viikonlopun. Ainoa pieni miinus Lando Norrisin tekniset ongelmat kilpailun lopussa. Sarjan mielenkiinnon kannalta olisi hienoa, jos McLaren pystyisi kuromaan eron todella kiinni Red Bulliin.

McLaren ihastutti toimitustamme. Kuva: Getty Images

TOP #2

Juuso Taipale: Kimi Räikkönen. Erinomainen kisa Jäämieheltä. Vahvaa suorittamista itse kilpailussa, eikä aika-ajosijoitus lopulta ollut mikään pettymys. Parin vaikean kisan jälkeen tämä oli väkevä osoitus Räikkösen taidoista.

Juuso Koivumäki: Lewis Hamilton. Dominointia aika-ajosta lähtien. Britti ajoi selvä, pohja-ajan kolmannessa aika-ajossa, eikä hän jättänyt sunnuntaina mitään arvailujen varaan. Paineli karkuun Valtteri Bottakselta helposti kisassa.

TOP #3

Juuso Taipale: Lewis Hamilton. Mercedes jatkaa sarjan hallitsijana, mutta kuskikaksikosta ruusuja ansaitsee ehdottomasti jo kauden kuudennen voiton ottanut brittikuski. Mies ei jätä tällä hetkellä kenellekään epäselväksi, kuka on sarjan paras kuski.

Juuso Koivumäki: Kimi Räikkönen. Upea nousu pisteille Räikköseltä. Vaikka sai etua rengassäännöstä tallikaveriin nähden, oli vauhti myös muutenkin parempaa. Pystyi pitämään vaihdelaatikossa roikkuneen Nico Hülkenbergin takanaan ja tuomaan tärkeän pistepotin Alfa Romeolle.

Lewis Hamilton, F1-kukkulan kuninga. Kuva: Getty Images

FLOP #1

Juuso Taipale: Pierre Gasly. Kisasta toiseen. Nyt tukkapöllyä tuli jo tallijohdoltakin (uutinen). Gaslyn lähtölaskenta tallista on jo edennyt siihen pisteeseen, että sormi on virittynyt laukaisunapille. Näemmekö dramaattisen viime hetken käänteen? Stay tuned!

Juuso Koivumäki: Pierre Gasly. Tasoero tallikaveriin nähden aivan liian valtava. Max Verstappen roikkuu palkintopallin tuntumassa, kun Gaslyn vauhti ei meinaa riittää edes pisteille. Viikonlopun suoritus oli niin huono, että ei olisi ansainnut pistettäkään Ranskasta. Daniel Ricciardo ja tuomaristo pelastivat ranskalaisen siinä asiassa tällä kertaa.

Pierre Gasly ei saanut kehuja Christian Hornerilta. Kuva: Getty Images

FLOP #2

Juuso Taipale: Haas. Keskikastin heikoin suorittaja Ranskassa. Amerikkalaistallin suoritustaso heittelee kaikista B-nipun tiimeistä rajuimmiten. Ranskassa oltiin vauhdillisesti pohjalla. Se kai tarkoittaa sitä, että Itävallassa taistellaan hyvistä pisteistä.

Juuso Koivumäki: Sarjan rangaistuslinja. Kuljettajien piti saada ajaa kilpaa todella tällä kaudella, mutta kuten Kimi Räikkönenkin ihmetteli viikonlopun alla, tuomariston päätökset eivät ole lähelläkään sitä. Vettelin rangaistus jäi kumoamatta ja Ricciardo sai samanlaisesta tilanteesta Ranskassa rangaistuksen. Linja on yhteinen, mutta se ei ole F1:tä tai kilvanajoa. Tuomarilinja tappaa lajin tällä menolla.

FLOP #3

Juuso Taipale: Antonio Giovinazzi. Ei vain lähde. Kun italialainen sai kerrankin hyvän tuloksen aika-ajoissa, osoittautui se huonoksi ratkaisuksi. Tallikaverin napatessa jälleen pisteitä upean ajon päätteeksi Giovinazzi sai jälleen itsensä näyttämään huomommalta kuin hän onkaan. Tätä tahtia leikki F1-karkeloissa uhkaa jäädä yhden kauden mittaiseksi.

Juuso Koivumäki: Romain Grosjean ja Haas. Haasin vauhti oli jälleen. Romain Grosjeanin osalta koko viikonloppu oli farssi, vaikka ei Kevin Magnusseninkaan meno näyttänyt kovin vahvalta missään vaiheessa. Lisäksi Grosjeanin kannattaisi tutustua lajin sääntöihin paremmin. Käsittämätöntä valitusta kisasta toiseen vaarallisesta ajamisesta, kun muut ohittavat puhtaasti. Vauhtikaan ei ole ollut mitenkään eritystä koko kautena ja MM-pisteitä on vain kaksi. Ihmettelen suuresti, jos entisen Lotus-kuskin nimi löytyy lähtölistoilta vielä ensi kaudella.

F1-kausi jatkuu jo ensi viikonloppuna Itävallassa.

Liity Moottoriurheilun Olohuoneeseen!

 

Kuva: Getty Images


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.