F1-pomon äkillinen kuolema sai tähtikuskit sokkiin: ”Puhuin hänelle eilen”

© Kuva: Getty Images

Formula 1:n kilpailujohtajan Charlie Whitingin yllättävä kuolema on varjostanut Australian GP:hen valmistautumista. Tiedot Whitingin kuolemasta levisivät varhain aamulla Suomen aikaa.

Whiting hoiti töitään vielä Melbournen radalla normaalisti keskiviikkona. FIA:n tiedotteen mukaan 66-vuotias Whiting menehtyi keuhkoveritulpan komplikaatioihin.

Traagisia uutisia F1-varikolta: Formulapomo Charlie Whiting kuollut

Tieto tutun miehen kuolemasta sai muun muassa nelinkertaisen maailmanmestarin Sebastian Vettelin mielen matalaksi ennen tärkeää kauden avauskisaa.

– Olin sokissa ja olemme kaikki edelleen, Vettel sanoi Motorsportille.

– Etenkin, koska puhuin hänelle eilen. Kävelin radan ensimmäiset mutkat yhdessä hänen kanssaan, saksalaiskuski jatkoi.

Kaudeksi 2007 sarjaan noussut Vettel oppi tuntemaan vuosien varrella hyvin Whitingin, joka työskenteli sarjassa yli 30 vuotta.

– Olen tuntenut hänet kauan. Hän on ollut aina meidän kuljettajien puolella. Luonnollisesti on olemassa säännöt ja me (kuljettajat), joten hän toimi välikätenä. Häneltä pystyi kysyä aina asiasta kuin asiasta. Hän oli avoin kaikille ja hänen ovensa oli aina avoinna.

Red Bullin Max Verstappen kertoi myös olevansa sokissa Whiting kuolemasta. Hollantilainen oli viettänyt kauden alla yhden päivän Whitingin kanssa käyden useita asioita läpi.

– Oli iso sokki kuulla, että Charlie on kuollut. Muutama viikko sitten Genevessä vietimme päivän yhdessä ja meillä oli antoisat keskustelut useista asioista. Sanoimme hyvästit ja jäimme odottamaan uutta kisakautta, Verstappen sanoi omien verkkosivujensa mukaan.

Mercedeksen Valtteri Bottas julkaisi tunteikkaan somepäivityksen F1-johtajasta, joka oli isossa roolissa useiden turvaparannusten kanssa Formula 1:ssä.

– Todella surullinen ja epätodellinen olo ennen Australian GP:tä. En voi uskoa tätä. Hän teki niin paljon lajille, jota me rakastamme. Lepää rauhassa Charlie, Bottas kirjoitti Twitter-päivityksessään.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.