F1-oikeudet eivät ole halpoja. Bernie Ecclestone osaa nyhtää TV-yhtiöiltä tähtitieteellisiä summia oikeuksista näyttää maailman kovaluokkaisinta kilpa-autosarjaa.

Lähetykset ovatkin karanneet lähes kaikissa maissa maksukanavien taakse jo vuosia sitten. Näin on ollut Suomessakin jo vuodesta 2007. Ilmaiskanavilla on tarjolla vain koostelähetys varsinaisten ajojen jo päätyttyä.

Suomalaiset F1-fanit nousivat varpailleen, kun MTV ilmoitti poistaneensa Katsomo-palvelustaan mahdollisuuden maksaa vain pelkästä F1-kaudesta (uutinen). Kun vielä kaudella 2012 Kimi Räikkösen ja Heikki Kovalaisen ajoja pääsi seuraamaan vaivaisella 40 eurolla, joutuu tulevasta F1-kaudesta maksamaan lähes 25 euroa kuukaudessa. Maaliskuusta marraskuuhun tämä tekee yhteensä 224,55 euroa

Muutos ottaa faneja luonnollisesti päähän. On kuitenkin myös syytä muistaa MTV:lle koituvat kustannukset lähetysoikeuksista. Siksipä SuomiF1-sivusto kysyy teiltä lukijoilta, paljonko olisitte valmiita maksamaan F1-kaudesta?