McLarenin Fernando Alonso pettyi Belgian GP:n aika-ajoissa, mutta kommenttiensa suhteen espanjalainen ei nöyristele. Alonso uskoo McLarenin olevan autojen puolesta valmis kärkitaistoon, mutta Honda ei tähän kykene.

Alonso tipahti Q3-osiosta hiuksenhienosti miehen viimeisen aikakierroksen mennessä pilalle Hondaan ilmestyneen äkillisen tehovajeen vuoksi. Alonso vakuutti aika-ajojen jälkeen syyn nykyiseen suoritustasoon liittyvän täysin japanilaismerkkiin.

– Q2-osiossa hävisimme kärjelle noin puolitoista sekuntia, ja laskelmiemme mukaan se on juuri sen verran mitä häviämme moottoritehoissa kärjelle. Jos meillä olisi enemmän tehoja, olisimme helposti olleet sijoilla yksi ja kaksi, Alonso latasi Autosportille.

Alonson mukaan hän kärsi viimeisellä aikakierroksellaan äkillisestä akkuongelmasta, joka söi hetkessä kuusi kymmenystä aikaparanuksesta.

– Ilman sitä virhettä olisin ollut aika-ajojen päätösosiossa helposti. Ehkä tässä on kuitenkin jotain hyvää. Nyt pääsemme starttaamaan kilpailuun tuoreilla renkailla suhteellisen hyvistä asemista.