F1-sarjan alkuviikon suurin puheenaihe on ollut Itävallan GP:n jälkipyykki ja etenkin Max Verstappenin sekä Lando Norrisin yhteenotto.

Sanoja sekä syytöksiä on lennellyt suuntaan jos toiseen tiimien välillä ja monilla on ollut mielipiteensä sanottavana. Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner on ryhtynyt oletetusti puolustamaan omaa kuljettajaansa viime sunnuntain jälkilöylyjen yhteydessä.

– Max ei tule muuttumaan ja mielestäni Landon pitää opetella vielä kisaamaan Maxia vastaan. Max on kova kilpailija ja todennäköisesti yksi kovimmista. Kaikki tietävät, että jos aiot kisata häntä vastaan, Max antaa aina samalla mitalla takaisin, kommentoi Horner Sky Sportsille.

Hornerin mukaan pieni kolistelu oli odotettavissa, sillä kaksikon välillä ollaan nähty jo alkukauden aikana rajua vääntöä. Red Bull -pomo otti samalla kantaa McLaren-pomo Andrea Stellan kommentteihin, joissa italialainen pyysi FIA:lta sääntöviilauksia kilvanajon sääntöihin.

Stella kommentoi myös, että nykyisillä linjauksilla on vaarana kauden 2021 toisinto, jossa kilpakumppania saa puskea jatkuvasti radalta ilman seuraamuksia. Verstappenin ja Lewis Hamiltonin taisteluissa ei armoa annettu, eikä useammilta osumiltakaan vältytty.

– Heidän välinen konflikti oli kehittynyt jo muutaman kisan ajan ja sen tiesi läikkyvän yli jossain kohtaa. Mielestäni on väärin leimata kuljettajaa tällä tavalla ja se oli varmasti turhauttavaa Andrealle taistelun tiimellyksessä, jatkaa Horner.

– Hän työskenteli aikoinaan Michael Schumacherin kanssa vuosikausia, joten hänen, jos jonkun pitäisi nämä asiat ymmärtää, napautti Red Bull -pomo takaisin.

F1-kausi jatkuu jälleen ensi viikonloppuna Britannian GP:n merkeissä. Verstappenin MM-johto kuskien puolella on jo 81 pistettä ja tallien puolella energiajuomatallin etumatka on 64 pistettä.

LUE LISÄÄ