Ferrari-kuljettaja Charles Leclercin F1-uran saldo Monte Carlon katuradalla ajetuista kilpailuista ei päätä huimaa.

Kotikilpailuunsa valmistautuva monacolainen ei ole F1-urallaan koskaan päässyt suihkuttelemaan samppanjaa ruhtinaskunnan kaduilla kilpailun päätteeksi. Leclercin viime kaudella saavuttama neljäs tila lienee suorastaan voitto hänen saldoonsa muuten.

Ruutulipun Leclerc on nähnyt todellisuudessa vain kerran juurikin viime vuonna. Debyyttikaudellaan 2018 monacolainen kaasutteli vielä Sauber-tallin riveissä, mutta jarrulevyn hajoaminen ja siitä johtunut peräänajo Toro Rossolla ajaneen Brendon Hartleyn perään johti keskeytykseen.

Seuraavalla kaudella oli jo auto, jolla kykeni todellisuudessa tarjoamaan karkkia kotikatujen faneille. Ferrari kuitenkin sortui tälläkin kertaa omaan näppäryyteensä, kun Leclerc ei selviytynyt aika-ajojen toiseen osioon italialaistallin luullessa hänen aikansa riittävän jatkoon.

Charles Leclercin saldo kotiradalta ei vakuuta. Tässä monacolainen vauhdissa kaudella 2019. Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.
Kuva: Getty Images

Takajoukoista kilpailuun startanneen Leclercin raivoaminen kilpailussa päättyi lopulta keskeytykseen, kun hän kolautti kilpurinsa oikean takarenkaan kaiteeseen kuuluisassa La Rascasse –mutkassa.

Vuonna 2020 ruhtinaskunnan kaduilla ei bensan käryä haisteltu, kun kilpailu jouduttiin koronaviruspandemian takia perumaan, joten Leclerc joutui odottamaan pitkään uutta tilaisuuttaan. Kaudella 2021 punaisella autolla ei ollut pääasiallisesti asiaa voittotaisteluun, mutta Leclercin sankarillinen aika-ajorymistely päättyi paalupaikasta huolimatta kyyneliin.

Kärkiaikaa hallussaan pitänyt Ferrari-tähti täräytti aika-ajojen lopussa kilpurinsa kaiteisiin, jolla oli karut seuraukset kisapäivälle, kun lähtöruudukkoon lasketellessaan kasaan parsittu Maranellon orhi lopetti laukkaamisen, eikä hän päässyt kilpailuun mukaan laisinkaan.

Viime kaudella monacolaissankarilla oli jälleen voitonavaimet käsissään paalupaikan jäljiltä, mutta varikkomuurin kardinaalimoka ryösti tälläkin kertaa voiton. Ferrarit pitivät kisan alussa kaksoisjohtoa hallussaan, mutta Red Bull oli etevämpi taktisesti, eikä Ferrarin suunnittelematon tuplapysähdys auttanut etenkään Leclerciä, joka menetti ratkaisevia sekunteja odotellessaan omaa vuoroaan vaihtaa uudet renkaat alle.

Tulevana viikonloppuna Monacon omalla pojalla on jälleen mahdollisuus petrata saldoaan kotikilpailustaan, kun vuorossa on legendaarinen Monacon GP. Tulevan viikonlopun aikataulun ja lähetysajat näet tästä.