Red Bull -kuljettaja Sergio Perez oli Itävallan GP:ssä monessa mukana.

Kolmannesta ruudusta matkaan lähtenyt meksikolainen oli kolme kertaa kyseenalaisissa tilanteissa mukana ja tuomaristo lätkäisi Perezille yhteensä kymmenen sekuntia aikasakkoa kilpailun aikana.

Ensimmäisessä tilanteessa Red Bull -kuljettaja oli ottavana osapuolena, kun turva-auton jälkeisessä uusintalähdössä Perez lähti yrittämään ohitusta McLarenin Lando Norrisista. Norris piti tiukasti linjansa ja pakotti meksikolaisen ajautumaan hiekalle.

Norrisille lätkäistiin viiden sekunnin aikasakko, joka asetti käytännössä riman kilpailun muille tilanteille.

Myöhemmin kilpailun aikana Perez puolustautui Charles Leclercin ohitusyrityksiltä pakottaen monacolaisen kahdesti radan ulkopuolelle, vaikkakin jälkimmäisessä tilanteessa syy saattoi olla enemmän Leclercin huimapäisyydessä, kuin Perezin rumassa ulos ajattamisessa. Tuomaristo antoi siis meksikolaiselle kaksi viiden sekunnin aikasakkoa, joka pudotti Red Bull -kuljettajan ruutulipulla viidenneltä sijalta kuudenneksi.

Perez puhui kilpailun jälkeen tilanteistaan Sky Sportsin kanssa.

– Oli ensimmäinen kierros ja mielestäni siinä mentiin yli rajojen, sanoi Perez tilanteesta Norrisin kanssa.

– Lando pääsi pälkähästä. Hänelle ei tullut mitään vaurioita ja minun kisa meni oikeastaan vasta myöhemmin pieleen.

– Minulle tuli jotakin vauriota, kun kävin hiekalla. Charlesin kanssa ajoimme molemmat likaisessa ilmassa, vanhoilla renkailla ja jätimme jarrutuksen niin myöhään kuin pystyimme. Rata vain loppui kesken ja osuimme yhteen, kertasi Perez tilanteitaan.

Meksikolainen ei ollut vielä katsonut tilanteitaan videolta, mutta oli pahoillaan tilanteista Leclercin kanssa.

– Olen pahoillani, kun haittasin Charlesin kisaa, sillä tuo ei ole se tapa, jolla haluan ajaa kilpaa, sanoi Perez.

Red Bull -kuljettaja paljasti jo käyneensä heti kilpailun jälkeen pienen keskustelun monacolaisen kanssa ja pyytäneen häneltä anteeksi. Leclerc sijoittui lopulta kahdeksanneksi ja jäi jopa Perezinkin taakse, vaikka meksikolaisella oli yhteensä kymmenen sekuntia aikasakkoa.

– Puhuin hänen kanssaan ja kerroin tilanteen omalta kantiltani, mutta tietenkään se ei ole tarpeeksi, sanoi Perez.

– Ei tunnu hyvältä, kun tietää pilanneensa jonkun toisen kuljettajan kilpailun, harmitteli meksikolainen.