Kanadan GP:n yllä on liikkunut viime aikoina lisääntyvissä määrin tummia pilviä. Vaikka kanadalaisten medialähteiden mukaan puheet kilpailun peruuntumisesta ovat ennenaikaisia, suunnittelee F1-sarja jo korvaavaa kilpailua.

Kanadassa koetaan tällä hetkellä koronaviruspandemian ”kolmatta aaltoa” ja uusia tautitapauksia merkataan päivittäin jo yli 8500 kappaletta. Tautitapauksien määrän lisäksi huolta aiheuttaa uusien virusvarianttien leviäminen.

Viime kaudellakin perumaan jouduttu Kanadan GP on alkuperäisten suunnitelmien mukaan ohjelmassa 13. kesäkuuta, ja jos kilpailua ei pystytä ajamaan, haluaa F1-sarja korvaavan kilpailun olevan mahdollisimman lähellä kaikkien tallien päämajoja Euroopassa.

F1-komissio kokoontuu tänään keskustelemaan kauden seitsemännen osakilpailun kohtalosta. Todennäköisin vaihtoehto korvaavalle kilpanäyttämölle olisi Turkissa sijaitseva Istanbul Park, joka nähtiin jo viime kaudella poikkeusolosuhteista johtuen mukana kalenterissa.

Saksan Nürburgring on myös ilmoittanut kykenevänsä paikkaamaan Kanadan GP:tä, mutta Istanbul Parkin uskotaan olevan vahvempi ehdokas taloudellisista syistä.

Komissio keskustelee tänään myös sprinttiaika-ajoista, juniorikuljettajien testipäivien lisäämisestä, mahdollisesti tulevasta kuljettajien palkkakatosta sekä mahdollisista porsaanreijistä tälle kaudelle mukaan tulleessa kulukatossa.