F1-sarja moottoriurheilujohtajan Ross Brawnin mukaan kausi on jäämässä 17-18 kilpailun mittaiseksi. Kisoja on määrä ajaa myös kesällä tavanomaisen kesätauon aikana.

Koronaviruspandemia on riepotellut koko maailmaa rajusti viime viikojen aikana. Suurin osa kaikista suurista urheilulajeista on joutunut keskeyttämään kautensa.

Myös F1 joutui perumaan Australian, Bahrainin, Vietnamin ja Kiinan osakilpailut. Kauden avausta kaavaillaan vasta toukokuulle, jos sekään onnistuu.

Kuninkuusluokka ilmoitti jo aiemmin pyrkivänsä etsimään uusia ajankohtia vähintään osalle perutuista kisoista. Nyt suunnitelmissa on hyödyntää perinteistä elokuun kesätaukoa kilpailujen korvaamiseen.

– Ottamalla käyttöön elokuun tauon annamme itsellemme useita viikonloppuja, jolloin voisimme ajaa kilpaa. Uskoisin voivamme rakentaa näin varsin kelvollisen kisakalenterin loppuvuodelle, Brawn kertoi Sky Sportsille.

– Se tulee näyttämään eriltä, mutta säilyttäisimme yhä hyvän määrän kisoja, jotka ovat vieläpä jännittäviä. Kausi tulee siis käynnistymään myöhemmin, mutta uskon sen olevan aivan yhtä viihdyttävä, formulapomo vakuutteli.