Lewis Hamilton on tällä hetkellä kiistatta maailman tunnetuin ja suosituin F1-kuljettaja. Brittimestarin näkyvä rooli sosiaalisessa mediassa ei aikoinaan sopinut lajin johtajalle Bernie Ecclestonelle.

2017 vallankahvasta syrjäytetty Ecclestone loi F1-sarjasta yhden maailman suurimmista urheilulajeista, mutta viimeisinä vuosinaan sarjan johdossa hänen kommenttinsa olivat paikoin surkuhupaista seurattavaa. Ecclestone ei uskonut esimerkiksi sosiaalisen median voimaan, vaan uskoi sen olevan ohimenevä ilmiö.

Kun F1 ei hypännyt Facebookin, Instagramin ja muiden vastaavien nykyajan alustojen kelkkaan, on laji kokenut rajun arvonalennuksen nuorten ihmisten keskuudessa. Sarjan nykyinen omistaja Liberty Media on joutunut paiskimaan kovasti töitä kiriäkseen vuosien laiminlyöntiä tällä osa-alueella.

Forbes: Hurja summa – näin paljon F1-kisan järjestäminen keskimäärin maksaa

Sarjan digipäällikkö Frank Arthofer kertoi SportsPro OTT -tapaamisessa Espanjassa paljon puhuvasta tapaamisesta, jossa Lewis Hamilton toi ongelman kerralla esille.

Tilaisuudesssa puhunut Arthofer kertoo Hamiltonin lounastaneen sarjan uuden viestintäjohtajan Sean Bratchesin kanssa hetkeä sen jälkeen, kun Liberty Media oli ottanut sarjan hallintaansa alkuvuodesta 2017.

– Yksi Seanin ensimmäisiä tapaamisia uudessa pestissään oli Lewisin kanssa. Lounaalla Hamilton esitteli suuren nipun uhkakirjeitä, joita Ecclestone oli lähettänyt hänelle tämän sosiaalisen median käytöstä. Niissä Ecclestone uhkaili Hamiltonia toimenpiteillä, koska hän oli julkaissut Instagramissaan kaikkien nähtäville onboard-materiaalia, Arthofer kertoo.

Hamilton sukkuloi F1-piirien lisäksi myös muoti- ja musiikkimaailmassa, joten hänen PR-arvonsa on valtava. Yksin brittikuskilla on hurjasti potentiaalia houkutella lajin pariin uusia kasvoja, jotka eivät muuten ikimaailmassa löytyäisi sitä.

Ecclestone oli todella tarkka omistamansa kuvamateriaalin oikeaoppisesta käytöstä. Youtubessa moni tavallisen fanin lataama video poistettiin ja käyttäjätili suljettiin Ecclestonen FOM-yhtiön jahdatessa ”piraatteja”.

Bratchesin ja Hamiltonin tapaaminen tuotti tulosta. Tätä nykyä Liberty Media on höllännyt tuntuvasti otettaan kuljettajien ja F1-väen somekäyttäytymisen suhteen.