Vanhan kaartin formulatoimittaja Peter Windsor on nähnyt urallaan kaikenlaista. Mies muisteli 34 vuoden takaisia tapahtumia, jossa pääroolia veti Keke Rosberg.

Ensimmäisen suomalaisen F1-maailmanmestarin viimeiseksi jäänyt GP-voitto tuli tällä päivämäärällä vuonna 1985. Viiksekäs suomalaisässä ajoi uransa viidennen ykkössijan kaikkien aikojen ensimmäisessä Australian GP:ssä Adelaidessa.

Windsor, joka työskenteli tuolloin Rosbergin työnantajan Williamsin tiimipäällikkönä, oli luonnollisesti iloinen suojattinsa onnistumisesta. Voitollan Rosberg kipusi myös MM-pisteissä kolmanneksi, jättäen esimerkiksi tallikaverinsa Nigel Mansellin taakseen.

Kauden päätyttyä F1-kuljettajat vaihtoivat ansaitusti vapaalle, ja Rosbergilla riittikin syytä iloon. Windsor muistelee heränneensä hotellihuoneessaan keskellä yötä suomalaisen soittoon.

– Varsin hyvin kosteutusta nauttinut Keke soitti huoneeseeni noin puoli neljän aikaan aamuyöstä yökerhosta ja sanoi ”ha ha, kuka on nyt voittaja?”. Olisin vastannut hänelle kohteliaasti, mutta hän ehti lyödä luurin korvaani, Windsor muistelee Twitterissä.

Rosberg oli jättämässä tallin kauden päätteeksi siirtyäkseen McLarenille. Kauden 1986 Rosberg lopetti F1-uransa.

LUE MYÖS: ”Keke Rosberg tumppasi tupakan, laittoi kypärän päähänsä ja ajoi F1-historiaa” – brittitoimittaja muistelee suomalaislegendaa SuomiF1-sivustolle

LUE MYÖS: Juttu Keke Rosbergin ”tupakkakypärästä” lähti laukalle – totuus paljon arkisempi

Peter Windsor

@PeterDWindsor
Delighted that he'd beaten Nigel in Adelaide, a rather well-lubricated Keke rang me in my room circa 3:30am from the night club near our hotel. "Ha ha," he said. "Who's the winner now....?" I would have replied politely...but he put the receiver down...

Matt Bishop 🏳️‍🌈 🏁

@TheBishF1
#OnThisDay in '85, Williams' Keke Rosberg won the first championship #F1 #AusGP - it was his 5th & final GP win. Pic: Rosberg's Williams team-mate Nigel Mansell leads on lap 1, from Lotus's pole man Ayrton Senna, Rosberg & the rest.(1/3)