F1-kuskilta uskomaton paljastus – neuvotteli rahasta tiimiradiossa matkalla huippusijoitukseen – maksu tai auto radan varteen

© Kuva: Getty Images

Entinen F1-kuljettaja Martin Brundle intoutui muistelemaan 28 vuoden aikaisia tapahtumia. Brittikuski kävi sopimusneuvotteluja kesken kriittisen kisan.

Uutisoimme aiemmin Japanin GP:stä 1991, jossa Ayrton Senna varmisti uransa kolmannen ja viimeisen maailmanmestaruuden. Lue juttu: Ayrton Sennalta teki komean, mutta nykypäivän maailmassa tuomittavan eleen tallikaverilleen maailmanmestaruuden varmistuttua

Kilpailu on historiallinen myös toisesta syystä. Brundle ajoi ruutulipulle viidentenä, tuoden perinteikkään ja takavuosien mahtitallin Brabhamin viimeiset MM-pisteet. Talli ajautui konkurssiin kesken seuraavan kauden.

LUE: TOP5: F1-mahtitallien romahdukset – komea historia ei takaa ikuista elossapysymistä, nämäkin jättiläiset kaatuivat

158 GP-startin konkari ja nykyinen TV-selostaja palasi kyseiseen kilpailuun 28 vuotta myöhemmin Twitterissä. Tarina ei ole se kaikista iloisin aiheeltaan.

Brabham, joka oli voittanut vielä 1980-luvulla maailmanmestaruuksia, oli tipahtanut sarjan tyveen. Akuutti rahapula vaivasi, ja sen Brundlekin sai kokea.

– Kilpailun loppuhetkillä kävin lähinnä neuvotteluja radiossa tallin kanssa sopimuksestani ja kulukorvauksistani, jotka halusin maksettavan. Muuten ajaisin auton tien laitaan, Brundle paljastaa.

– Minulle luvattiin maksaa, ajoin viidenneksi, mutta en saanut rahaa. Siitä seurasi oikeustaisto, Brundle kertoo.

Tarina ei kerro, saiko Brundle lopulta koskaan rahojaan.

Juuso Taipale
Twitter: @JuusoTaipale


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004