”The Stig” muisteli kauhunhetkiään Eau Rougessa – surkuhupaisan F1-auton viimeinen temppu F1-auto oli tappaa miehen

© Kuva: Getty Images
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Lähes kaikki tuntevat Top Gear -ohjelmasta tutun The Stigin. Useimmat heistä tietävät lisäksi hänenä esiintyneen Perry McCarthyn tragikoomisen F1-tarinan.

Pitkän päivätyön F1-unelmansa eteen tehnyt McCarthy pääsi mukaan F1-karkeloihin vuonna 1992, mutta surkea Andrea Moda ei juuri ilonaiheita tarjonnut. Talli muistetaan historian surkuhupaisimpana talliviritelmänä, jonka vajaan kauden mittaisesta taaperruksesta ei draamaa, komediaa ja tragediaa puutu.

TÄMÄ TARINA JOKAISEN F1-FANIN TULEE TIETÄÄ: Tiesitkö: Top Gearista tuttu “The Stig” oli F1-sarjan historian surkuhupaisimman tiimin kuljettaja

Tallipomon vihan kohteeksi kauden aikana joutunut McCarthy oli saanut kokea jo ennen Belgian GP:tä kovia. Mies oli muun muassa lähetetty kuivalle radalle sadekelin renkaille, välillä taas ainoalle kierrokselleen niin myöhään, ettei hän ehtinyt ylittää maalilinjaa ennen ajan päättymistä.

Nollabudjetilla henkihievereissä mukana roikkunut Andrea Moda matkusti Belgian osakilpailuun, varaosien ollessa kortilla. Se oli koitua McCarthyn kohtaloksi.

Mies ajoi vapaissa harjoituksissa rajusti ulos pahamaineisessa Eau Rougessa. McCarthy muisteli tapahtunutta Twitterissä, jossa hän jakoi vanhan kuvan itsestään ajamassa Span ensimmäisessä mutkassa.

– Ohjausvaurio iski kymmenen sekuntia tämän kuvan ottamisen jälkeen. Ulosajo Eau Rougessa 280 km/h tuntivauhdilla, se on suurin muistoni tuosta viimeisestä kisastani (harjoituksista, toim. huom.) ja oli itse asiassa hyvin lähellä, ettei Perryä olisi enää ollut, McCarthy kuvailee rajua onnettomuuttaa.

Andrea Modan taru päättyi tuohon viikonloppuun. Seuraavaksi vuorossa olleeseen Italian GP:seen tallia ei enää päästetty mukaan FIA:n kiellettyä tallin rekkoja tulemasta varikkoalueelle. Kattojärjestö koki talliviritelmän olevan häpeäksi formula ykkösten maineelle.

McCarthyllä oli tuuria. Vuotta myöhemmin Lotus-tallin Alex Zanardi ajoi rajusti ulos Eau Rougessa. Italialainen loukkaantui vakavasti, sillä mutka oli vielä tuohon aikaan erittäin vaarallinen.

1998 ulos samassa paikassa rysäytti puolestaan Mika Salo. Katso kuvat miehen tuhoutuneesta autosta ja Salon esittely hänen henkensä pelastaneista turvaratkaisuista täältä.

Juuso Taipale
Twitter: @JuusoTaipale


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS