Mika Salon hurja ulosajo Eau Rougessa ei unohdu – katso kuvat tuhoutuneesta autosta ja miehen esittely hengen pelastaneista turvaratkaisuista

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Kun kuljettaja ajaa Eau Rougessa ulos yli 300 kilometrin tuntivauhdissa, on hengenlähtö lähellä. Sen Mika Salo sai kokea vuonna 1998.

Salo koki jokaisen kilpakuljettajan pahimman painajaisen, kun hänen autonsa hajosi varoittamatta kovassa vauhdissa kauden 1998 Belgian GP:n lauantaiharjoituksissa. Suomalaiskuljettajasta tuli hetkessä matkustaja Arrowsin takajousituksen pettäessä. Auto paiskautui rajusti seinään Eau Rouge-Raidillon -mutkayhdistelmässä todella pahassa kulmassa.

Itse osuma seinään ei taltioitunut TV-kameroihin, mutta suomalaisen toiselta puolelta täysin tuhoutuneen Arrowsin pyöriminen vinhasti keskellä rataa kylläkin.

Kuvatoimisto Motorsport Images julkaisi jutun kirjoittaneen toimittajan pyynnöstä muutamia kuvia onnettomuuden jälkimainingeista. Kuvista käy hyvin selväksi, miten rajusta osumasta on ollut kyse.

Salo muisteli tapahtumaa SuomiF1-sivustolle muutama vuosi takaperin. Jutun lopussa olevalla videolla nähdään hurjaa todistusmateriaalia siitä, miten vakavasta vaaratilanteesta oli kysymys.

Suomalaiskuskin esitellessä kameralle seinäosumasta maalia itseensä ottaneen kypärän ja rajusta iskusta pahasti hajonneen pääsuojan ei voi kuin ajatella, että tässä haastattelua antaa todella onnekas F1-kuljettaja.

Salon raju kolari kirvoitti muisteluhetken Paalupaikka-podcastissa – kuuntele tuorein jakso täältä!

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Juuso Taipale
Twitter: @JuusoTaipale


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS