F1-sarjaan nykyään oleellisena osana kuuluvat varikkopysähdykset ovat kokeneet vuosien saatossa melkoisen kehitysloikan. Nykypäivän kirurgintarkka operointi on kuin eri planeetalta takavuosiin.

Välitankkausten poistuttua jo lähes kymmenen vuotta sitten keskittyvät mekaanikot kisan aikana vaihtamaan pelkästään uudet renkaat kuljettajien autoon. Tanssinomaisessa operaatiossa huonona suorituksena voidaan pitää yli kolmen sekunnin auton paikallaanoloa.

F1-sarja jakoi arkistojen kätköistä videon Brabham-tallin varikkokäynnistä kaudella 1981. Välitankkauksen takaisin lajiin noihin aikoihin tuonut maineikas talli pyrkii videolla palvelemaan kuljettajaansa Hector Rebaqueta mahdollisimman sukkelaan, mutta nykypäivään verrattuna renkaanvaihto on melkoista säätämistä.

Aikojen muuttumisesta kertoo myös liikkeellelähtö varikkoruudusta. Rebaquen ei tarvinnut välittää varikon nopeusrajoituksesta, sitä kun ei ollut tuohon aikaan olemassa. Kapealla varikkotiellä talla pohjassa kiitäneet autot ovat takuulla olleet pelottava kokemus mekaanikoille.

LUE LISÄÄ F1-HISTORIAA TÄÄLTÄ

LUE MYÖS: Nämä hetket muokkasivat F1-sarjan historiaa