F1-sarjan viime hetkillä läpi runnoma uudistus nopeimmasta kierroksesta jaettavasta lisäpisteestä miellyttää suurinta osaa suomalaisia formulafaneja.

Sinivalkoiset F1-fanit yhteen keräävä Moottoriurheilun Olohuone järjesti äänestyksen, jossa fanit saivat kertoa suhtautumisensa muutokseen.

Valtaosa piti uudistusta hyvänä. Vastausvaihtoehto ”Hyvä uudistus, ja oikea päätös antaa mahdollisuus vain TOP10-kuskeille” sai 62 ääntä, vaihtoehdon ”Hyvä uudistus, mutta lisäpiste olisi voitu jakaa myös TOP10-ulkopuolisellekin” ollessa äänirohmu 154 äänen saaliillaan.

[readmore from=”Kausiennakko 2019″]

Kahden vaihtoehdon ylivoima oli musertava, sillä vanhaa systeemiä kannatti vain viisi äänestäjää.

Suomalaiset formulafanit haluaisivat siis antaa mahdollisuuden lisäpisteeseen kaikille talleille ja kuljettajille, sijoituksesta riippumatta. Tämän aiheuttamat ongelmat tiedostetaan, mutta sen tarjoama hyöty nähdään suurempana.

Alla muutamian olohuonelaisen kommentteja.

– Täydellisesti toimiakseen uudistus pitäisikin muuttaa niin, että se koskee kaikkia korkeintaan kierroksen kärjelle jääneitä maaliin ajaneita kuljettajia. Näin minuutin pistesijasta jäänyt sijalla 18. ajava kuski voisi vielä yrittää kerryttää muutakin kuin testikilometrejä.

– Hyvä uudistus muute mutta kyllä olisi voinut suoda kaikille sen mahdollisuuden tohon lisäpisteeseen jos ajaa nopeimman kierroksen. Perustelen sillä että esim. Toro Rossolle yksiki lisäpiste merkkaa paljon valmistajien sarjassa keskikastien taistossa ja että peräpäässäki nähtäis kilpailua tästä yhdestä lisäpisteestä. Nyt pitäs olla 10 joukos että sais ton lisäpisteen. Siitä iso miinus.

Moottoriurheilun Olohuone on avoin kaikille suomalaisille formulafaneille, jotka haluavat jakaa suuren intohimonsa moottoriurheilua kohtaan kaikkien samanmielisten kanssa.

Liity ryhmään tästä!

Lähetysajat, ratakartta, GP-historia – tutustu F1-kauden avauskilpailuun täältä!