Kaikkien aikojen parhaat tiimiradioviestit voiton hetkellä – Ayrton Sennan viestissä riemua ja tuskaa

© Kuva: Getty Images

Valtteri Bottaksen voittoisat tiimiradioviestit Australian GP:n jälkeen olivat täynnä tunnetta. Kerta ei ole ensimmäinen, sitä on kuultu roppakaupalla lajin pitkässä ja komeassa historiassa.

F1-sarja koosti TOP10-videon ikimuistoisista tiimiradioviesteistä voittoisan suorituksen jälkeen. Listalla kuullaan puhdasta iloa muun muassa Ayrton Sennan, Michael Schumacherin, Rubens Barrichellon ja Fernando Alonson säestämänä.

Varsinkin brassikuskit pistävät videolla parastaan. Jopa Barrichellon itku ensivoiton osuessa kohdalle kalpeaa lajilegenda Sennan tiimiradiohuudolle, jonka hän päästää ilmoille voittoisan kauden 1991 kotikilpailun jälkeen.

GP-voitto on yksi kolminkertaisen maailmanmestarin uran hienoimmista ajosuorituksista. Senna joutui ajamaan loppuosan kilpailusta rikkinäisellä vaihdelaatikolla, mikä paitsi hidasti kierrosaikoja dramaattisesti, myös kävi fyysisesti erittäin raskaaksi.

Valtavat paineet kotiyleisön tyydyttämiseksi yhdistettynä kierros kierrokselta hurjaa vauhtia lähestyneistä takaa-ajajista vaativat Sennalta kaiken hänen lahjakkuutensa. Lopulta vain muutamalla sekunnilla kisan voittanut brasilialainen jäi jäähdyttelykierrokselle, kun sekä hänen autonsa että kroppansa olivat saaneet tarpeekseen.

Sennan huuto maalilinjan ylityksessä on sekoitus sekä aitoa riemua että hirvittävää kipua, jonka pahasti krampannut keho hänelle aiheutti.

Juuri tällaiset tarinat tekevät paitsi Sennasta, myös formula ykkösistä niin fantastisen.

KATTAVA LUKUPAKETTI AYRTON SENNASTA LÖYTYY TÄÄLTÄ!

Kuuntele ääninäytteet alta tai tästä.