F1-talli sortui nigerialaishuijaukseen – prinssinä esittäytynyt henkilö esitteli hämmentävän ajatuksen, suisti tallin kohtalokkaalle tielle

© Kuva: Getty Images

Eilinen uutinen Red Bullin sponsoriyhteistyöstä kryptovaluutta FuturoCoinin kanssa nostatti kulmakarvoja. Onko talli osunut nerokkaasti kultasuoneen, vai vedetäänkö sitä nyt kunnolla höplästä?

Raha on aina ollut isossa roolissa formula ykkösissä, ja yhteistyökumppanit ovat elintärkeitä talleille. Mutta koska sponsorit tahtovat myös itse saada maksimaalisen hyödyn kalliista investoinnistaan, halutaan usein hypätä voittajien kelkkaan. Siitä syystä häntäpään tallien täytyy kehittää erilaisia tapoja houkutellakseen toiminnan mahdollistavia rahoittajia.

Vanhemmat formulafanit muistavat Arrowsin. Kaudella 1999 tallin ovelle ilmestyi mystinen mies. Nigerian prinssi Malikina esittäytynyt mies paitsi hankki itselleen osaomistuksen tallista, myös suunnitteli sponsoritempauksen, joka lopulta kaatoi tallin. Voimme vain toivoa, ettei Red Bull lankea samaan ansaan.

Mitä ihmettä oikein tapahtui? Entä oliko kyseessä edes aito prinssi? Tutustu tähän yhteen F1-historian hämmentävimpään tapahtumasarjaan täältä: Muistatko: ”Nigerian prinssi” sekoitti F1-tallin toiminnan täydellisesti: ”Kylvi tallin tuhon siemenet”

Arrowsin tarina on kaikkine käänteineen ehdottomasti tutustumisen arvoinen. Lue tallin historiikki täältä: ”Häviämään tuomittu” – F1-talli Arrowsin surullinen tarina – sensaatiomainen voitto jäi vain puolen kierroksen päähän

Kiinnostaako F1-historia? Lue lisää vanhoja aikoja muistelevia juttujamme täältä.

Vanhat formulafanit löytävät toisensa puolestaan Moottoriurheilun Olohuoneesta. Liity nyt!

Juuso Taipale
Twitter: @JuusoTaipale


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.