Kirjoitimme eilen Santino Ferruccin totaalisista aivopieruista, jotka uhkaavat lopettaa 20-vuotiaan kuljettajan uran varteenotettavana kilpakuljettajana. Nyt mies on julkaissut vastineen teoilleen.

Ferruccin rikkeet viikonloppuna Silverstonessa ylittivät mauttomuuden rajat sekä auton ratissa, varikolla kuin sosiaalisessa mediassa. Lue miehen tekosista lisää täältä.

Rasismia, tahallinen kolarointi, ajoa kännykkä kädessä, niskuroi tuomaristolle – näin formulalupaus tuhosi oman uransa viime viikonloppuna

Ferrucci julkaisi tiedotteen, jossa hän kävi lävitse viikonlopun tapahtumia.

– Haluan esittää syvimmät pahoitteluni teoistani Silverstonen F2-kilpailussa. Käytin huonoa harkintakykyä ja osuin sen seurauksena tallikaveriini Arjun Mainiin, aiheuttamatta onneksi vahinkoa autoon. Teossani ei ollut mitään tarkoituksellisuutta ja suunnitelmallisuutta, vain vihaa ja turhautumista, sillä tämä on ollut kamala vuosi, Ferrucci kirjoittaa.

– Tiedän häpäisseeni monia, ja haluankin pyytää anteeksi sponsoreiltani, Trident-tallilta, muilta kuljettajilta, Haasilta, FIA:lta, sarjoilta, faneiltani, ystäviltäni ja perheeltäni.

Ferrucci sai myös rangaistuksen jätettyään saapumasta tuomariston eteen peräti kahteen otteeseen. Amerikkalaisella oli selitys tähänkin.

– Minut valittiin suorittamaan dopingtesti, ja se viivästytti saapumistani varikolle yli tunnilla. Tässä vaiheessa minun täytyi poistua varikolta nopeasti, sillä perhettäni oli kohdannut kiireellinen sairastapaus. Sain tiedon tuomariston tapaamisvaatimuksesta, mutta välitin viestin tallijohdolle pyytäen häntä välittämään tiedon poistumisestani.

Ferruccin selitys on otettu sosiaalisessa mediassa vastaan epäillen. Meriselityksiltä haiskahtavan tiedotteen lisäksi moni on ollut pöyristynyt, ettei Ferrucci kommentoi tai pahoittele kannanotossaan ajoaan puhelin kädessä tai väitettyjä rasistisia eleitään intialaista tallikaveriaan Mainia kohtaan.

– Minulla ei ole muita tekosyitä kuin amerikanitalialaisen kiihkeä intohimo moottoriurheilua kohtaan, Ferrucci kirjoitti.