Kimi Räikkösen rangaistukselle ihmetystä – Villeneuve ihmettelee linjan epätasa-arvoisuutta: Miksei Verstappen saanut rangaistusta?

© Kuva: Getty Images

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

Formula ykkösten maailmanmestari Jacques Villeneuve ihmettelee Kimi Räikkösen  Silverstonen rangaistusta. Kanadalaisen mielestä kattojärjestö suosii Lewis Hamiltonia.

Räikkönen sai osumastaan brittikuskiin kymmenenen sekunnin rangaistuksen, kun kaksi viikkoa aiemmin Sebastian Vettel sai vastaavanlaisesta toilailuistaan Valtteri Bottaksen kanssa viiden sekunnin aikasakon.

Kanadalaisen mielestä toiset kuljettajat ovat arvokkaampia kuin toiset.

Näkökulma: Tästä syystä Kimi Räikkönen sai Sebastian Vetteliä kovemman rangaistuksen

– En ymmärrä tätä käytäntöä. Joskus rangaistus on viisi, joskus kymmenen sekuntia. Joskus kuski ei saa mitään. Siinä mennään pahasti puihin. En pidä näistä kisatilannerangaistuksista. Rangaistuksia pitäisi tulla vain likaisista tai typeristä tempuista, Villeneuve lataa Autosportille.

– Tässä tapauksessa tuomaristo katsoi varmaankin, että koska olemme Britanniassa ja iskun kohteeksi joutui kotiyleisön suosikki, on se kymmenenen sekunnin arvoinen. Mutta jos Räikkönen olisi osunut Bottakseen, olisi rangaistus ollut viisi sekuntia.

Villeneuve ottaa myös kantaa sääntöjen epäjohdonmukaisuuteen.

– Verstappen osui Itävallassa Räikköseen päästen tämän ohi. Siitä ei kuitenkaan seurannut mitään. Miksei? Vain koska Kimi ei ajautunut ulos? Olisiko siinä tapauksessa seurannut rangaistus? Tämä on ongelma. Itse teko ei ole rangaistavaa, vaan sen seuraamus, Villeneuve ihmettelee.

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!