© Kuva: Getty Images

Kimi Räikkösen rangaistukselle ihmetystä – Villeneuve ihmettelee linjan epätasa-arvoisuutta: Miksei Verstappen saanut rangaistusta?

Voita 2 hengen matka Mestarien liigaan!

• Pääpalkinto: 2 hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin
• Lisäpalkinto: viikoittain arvotaan 50€ lahjakortti Alkoon

Formula ykkösten maailmanmestari Jacques Villeneuve ihmettelee Kimi Räikkösen  Silverstonen rangaistusta. Kanadalaisen mielestä kattojärjestö suosii Lewis Hamiltonia.

Räikkönen sai osumastaan brittikuskiin kymmenenen sekunnin rangaistuksen, kun kaksi viikkoa aiemmin Sebastian Vettel sai vastaavanlaisesta toilailuistaan Valtteri Bottaksen kanssa viiden sekunnin aikasakon.

Kanadalaisen mielestä toiset kuljettajat ovat arvokkaampia kuin toiset.

Näkökulma: Tästä syystä Kimi Räikkönen sai Sebastian Vetteliä kovemman rangaistuksen

– En ymmärrä tätä käytäntöä. Joskus rangaistus on viisi, joskus kymmenen sekuntia. Joskus kuski ei saa mitään. Siinä mennään pahasti puihin. En pidä näistä kisatilannerangaistuksista. Rangaistuksia pitäisi tulla vain likaisista tai typeristä tempuista, Villeneuve lataa Autosportille.

– Tässä tapauksessa tuomaristo katsoi varmaankin, että koska olemme Britanniassa ja iskun kohteeksi joutui kotiyleisön suosikki, on se kymmenenen sekunnin arvoinen. Mutta jos Räikkönen olisi osunut Bottakseen, olisi rangaistus ollut viisi sekuntia.

Villeneuve ottaa myös kantaa sääntöjen epäjohdonmukaisuuteen.

– Verstappen osui Itävallassa Räikköseen päästen tämän ohi. Siitä ei kuitenkaan seurannut mitään. Miksei? Vain koska Kimi ei ajautunut ulos? Olisiko siinä tapauksessa seurannut rangaistus? Tämä on ongelma. Itse teko ei ole rangaistavaa, vaan sen seuraamus, Villeneuve ihmettelee.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!


VOITA F1-KISAMATKA!
Mikäli Instagram-tilillämme on 10 000 seuraajaa kauden loppuun mennessä, arvomme yhden kahden henkilön palkintomatkan ensi vuoden Unkarin osakilpailuun.
Käy seuraamassa Suomen kuuminta moottoriurheiluun keskittyvää IG-tiliä täältä

Voita 2 hengen matka Mestarien liigaan!

• Pääpalkinto: 2 hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin
• Lisäpalkinto: viikoittain arvotaan 50€ lahjakortti Alkoon