Citroenin rallin MM-sarjan tehdastallin päällikön Pierre Budarin mukaan Kris Meeken hurja kolari Portugalissa oli viimeinen pisara tallille.

Meeken monivuotinen urakka Citroenilla tuli päätökseensä eilen. Heikot tulokset ja jatkuva kolarointi ajoivat tallin vaikeaan paikkaan.

Lopulta ranskalaistalli ei nähnyt muuta vaihtoehtoa kuin erottaa brittikuskin toistuvien vaaratilanteiden vuoksi. Tallipomo kertoi Motorsportille, että Meeken viime viikonlopun Portugalin rallin ulosajo ratkaisi lopulta päätöksen.

– Koska tämä on vaarallinen laji, vaaran kanssa on pärjättävä. Jos mietitään Portugalia, oltiin tilanteessa, jossa auto oli täydellinen kuskille. Nuottien piti olla täydelliset. Ne ovat samat nuotit, joita on käytetty useita vuosia samalla etapilla. Tämä oli ainakin kolmas kerta, kun he ajoivat saman etapin samoilla nuoteilla, Budar hämmästeli.

Budarin mukaan Meeke otti Portugalissa tarpeettomia riskejä tallin toiveiden vastaisesti.

– Siinä ei ollut edes painetta niskassa, sillä kilpailijat olivat avanneet tien hänelle. Hänen sijoituksensakaan ei mahdollistanut taistelua mistään. Kaiken tämän huomioon ottaen hänen olisi pitänyt olla tilanteessa, jossa voi ajaa turvallisesti. Siinä ei ollut mitään syytä ottaa sellaisia riskejä.

 

Lähde: Motorsport