Kansainvälinen autoliitto on saanut virallisen valituksen Red Bull -tallipäällikkö Christian Hornerista, raportoi BBC.

Horner oli Red Bullin sisäinen tutkinnan kohteena viime joulukuussa tehtyjen ahdistelusyytösten takia. Nimetön naistyöntekijä oli tehnyt johtoportaalle valituksen, jossa hän syytti Horneria asiattomasta käytöksestä viestien välityksellä.

Red Bull palkkasi puolueettoman tahon johtamaan tutkintaa, eikä lopulta löytänyt todisteita Hornerin syyllisyydestä. Pian tämän jälkeen Hornerin sekä naistyöntekijän viestit vuotivat julkisuuteen, jatkaen prosessia, vaikka tutkintaa ei olla avattu virallisesti uudestaan.

Nyt jo hyllytetty työntekijä on tehnyt FIA:lle virallisen valituksen. BBC:n mukaan tämä on jo toinen valitus Hornerista reilun kuukauden sisään. Ensimmäinen tehtiin jo helmikuussa.

FIA:n presidentti Mohammed Ben Sulayem väitti Bahrainin kisaviikonloppuna, että autoliitto ei olisi saanut mitään yhteydenottoja Horneriin liittyen. BBC:n raportin mukaan hän olisi valehdellut.

Ben Sulayem on myös raporttien mukaan yrittänyt saada Max Verstappenia tukemaan Horneria julkisesti, heittäen vettä ahdistelukohun liekkeihin. Verstappen päätti ottaa isänsä puolen jupakassa, eikä puolustanut Horneria medialle.

Ben Sulayem on itsekkin FIA:n tutkinnan keskellä. Presidenttiä epäillään F1-tuloksiin puuttumisesta oman vaikutusvaltansa ulkopuolella. Ben Sulayem on yrittänyt saada väitettäväksi esimerkiksi Fernando Alonsolle armahduksen aikasakosta, joka olisi pudottanut hänet pois Saudi-Arabian palkintokorokkeelta viime vuonna.

Alonso selvisi tilanteesta ilman sakkoa, ja sai pitää kolmannen sijansa. Lisäksi Ben Sulayem on yrittänyt saada Las Vegasin osakilpailulisenssiä peruttua useampaan otteeseen.

FIA ei ole vielä ilmoittanut aloittaako se tutkintaa Hornerista.

LUE MYÖS: