Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolffin perheen ympärillä vellova etueistiriitatutkinta on saanut lisää bensaa liekkeihin.

Wolffin kanssa tutkinnassa oleva F1 Academyn toimitusjohtaja sekä itävaltalaisen vaimo Susie Wolff julkaisi kovasanaisen lausunnon tutkinnasta. Wolffin mukaan kyse on FIA:n misogynisestä näkemyksestä, että Wolffin asema tutkinnassa on menestyksekkään miehen vaimona oleminen, ei hänen roolinsa naisten formuloiden toimitusjohtajana.

– Olen loukkaantunut, mutta en yllättynyt näistä vakavista syytöksistä, Wolff aloitti Instagramiin julkaistussa tiedotteessa.

– On sääli että minun rehellisyyttäni epäillään näin, varsinkin kun se on selkeästi lähtöisin lajissamme vallitsevasta naisvihasta, jossa keskitytään mielummin parisuhdestatukseeni, ei kykyihini. Olen kohdannut tätä koko urani, enkä anna näiden perättömien syytösten muuttaa mitään.

– OIen naisena kohdannut haasteita moottoriurheilussa, mutta olen kääntänyt ne vahvuudeksi. Tavoitteeni raivata tietä seuraaville sukupolville pysyy edelleen urani päätavoitteena.

– En voisi ilmaista tätä selkeämmin: minä kiistän nämä syytökset vahvasti.

Myös Mercedes kiistää syytökset. Saksalaistalli kertoi tiedotteessaan, ettei se ollut tietoinen tutkinnasta. FIA ei ollut ottanut talliin yhteyttä ennen julkilausumaa.

– Mercedes kiistää nämä yhdeltä medialähteeltä peräisin olevat syytökset täysin. Emme ole saaneet mitään yhteydenottoa kansainväliseltä autoliitolta asiaan liittyen. Toivomme avointa kommunikointia FIA:lta asiaan liittyen tästä eteenpäin.