Viime kaudella mestaruuden dramaattisella tavalla hävinnyt Lewis Hamilton joutui jälleen vastailemaan entisen kilpailunjohtaja Michael Masin tempusta.

Austraalialainen järkytti koko F1-kansaa sivuamalla sääntökirjaa kauden viimeisellä kierroksella, joka mahdollisti Max Verstappenin ensimmäisen maailmanmestaruuden. Masin toimintaa on syynätty jo kohta vuoden, eikä mies ole enää edes autoliitto FIA:lla töissä.

Hamilton uskoo, että Masin toiminta oli väärin. Päätöstä turva-auton suhteen ei tehty järjellä vaan egolla. Hamilton ei kuitenkaan yksinään syytä Masia tapahtuneesta.

– Se tuntuu jo niin kaukaiselta, Hamilton aloitti Motorsport.comin haastattelussa.

– Minusta kyseessä oli vain huonoa päätöksentekoa. Egolla oli varmasti osuutta asiaan, kuten myös muilla liikkuvilla palasilla. Hänen korvaansa tulee puhetta koko ajan muilta tahoilta, joten en usko hänen ottaneensa minua tähtäimeensä.

– Minusta musertavaa on se, että lajimme antoi tämän tapahtua. Kulisseissa on niin paljon ihmisiä, eivätkä he tehneet mitään. Maailmanmestaruuden ei pitäisi ratketa väärän päätöksen takia. Niin moni ihminen on tehnyt töitä voittaakseen.