Haasin tallipäällikkö Günther Steiner kehottaa kollegaansa Christian Horneria aloittamaan pikaiset säästötoimet, mikäli Red Bull on tosissaan loppukaudesta pulassa budjettikaton kanssa.

Koronaviruspandemian sekä Venäjän aloittaman sodan aiheuttamien hintojen nousun on kokenut rajulla kädellä myös F1-sarja. Isommat tallit ovat nostaneet esiin huolensa pysytellä kuluvan kauden 140 miljoonan dollarin kulukatossa ja vaatineet inflaation vuoksi nostoa.

Pienemmät tallit eivät kuitenkaan ole asian kanssa samoilla linjoilla ja Haas on yksi näistä. Steineriltä udeltiin kilpailevalle tallille vinkkejä vallitsevan tilanteen kanssa elämiseen, johon sanavalmiilla Haas-pomolla löytyikin kommentit valmiina.

– Jos et pysty ajamaan neljää viimeistä kisaa, on parempi alkaa säästämään rahaa nyt. Se on bisnestä, pamauttaa Steiner Red Bullin suuntaan.

– Yhdeksän muuta tallia ovat erittäin iloisia, jos he jättävät neljä viimeistä kisaa väliin, sillä he eivät saa enää siivua tulonjaosta ja me muut voimme jakaa sen.

– Horner sanoo, etteivät he pysty siihen, mutta liikemiehenä sinun on vain saatava se loppupeleissä onnistumaan, jatkoi Steiner kuittailuaan.

Haas-pomo jatkaa ihmettelyään ja nostaa esimerkkinä esiin mediassa työskentelevät henkilöt, jotka reissaavat yhtälailla F1-sarjan mukana koko koko kauden ajan.

– Teidänkin (median) on pystyttävä siihen. Teilläkin on budjetti, mutta jos lennätte koko vuoden businessluokassa ja menette pomollenne kertomaan, ettet pysty lentämään sen takia neljään viimeiseen kisaan, niin mitä luulette hänen sanovan?

– Ehkä sinun olisi pitänyt lentää economyluokassa alkuvuodesta? Kyse on vain kulujen hallinnoimisesta, paalutti Steiner.