FIA:n uusi presidentti Mohammed Ben Sulayem teki ison päätöksen talvella. Alkuvuodesta virkaan astunut Ben Sulayem päätti korvata F1-sarjan kilpailujohtaja Michael Masin Neils Wittichillä sekä Eduardo Freitasilla. Wittich on hoitanut tehtäviä kauden viisi ensimmäistä kilpailua, Freitas debytoi roolissaan Espanjassa.

Ben Sulayem kertoi kuitenkin Daily Mailin haastattelussa, että kyse ei ole potkuista. Masi astui sivuun työrasituksen takia. Ben Sulayemin mukaan on todennäköistä, että Masi nähdään vielä FIA:n riveissä tulevaisuudessa.

– En minä hankkiutunut eroon Michaelista. Hän oli todella rasittunut työmäärästään ja hän teki virheen. Tämä ei ole Michael Masin loppu FIA:ssa, Ben Sulayem aloitti.

– Minulla ei ole aikaa hyökätä henkilöitä vastaan. Minä arvostan niitäkin henkilöitä, jotka eivät äänestäneet minua presidentiksi. Minun pitää ajatella organisaatiotamme, eikä yksilöitä.

Masin sääntökirjan venyttäminen aiheutti yhden suurimmista F1-kohuista moottoriurheilun historiassa. Masi halusi kauden viimeisen kierroksen sisältävän ratkaisevan mestaruustaiston, vaikka se lopulta menikin täysin turvallisuusprotokollaa vastaan.

Mestaruuden menettänyt Mercedes-leiri ei ole sulattanut austraalialaisen temppua vieläkään. Tallipäällikkö Toto Wolff on haukkunut ”ylimielisen” Masin lyttyyn, eikä omien sanojensa mukaan tule koskaan enää puhumaan Masille.