Viime vuosien moottorikehityksen kuningas, Mercedes on ollut suurissa vaikeuksissa luotettavuuden kanssa tällä kaudella. Valtteri Bottaksen voimanlähde on jouduttu vaihtamaan jo peräti kuudesti.

Tarkkaa syytä saksalaistallin luotettavuuden heikkenemiseen ei ole. Viime viikkoina on kuitenkin pohdittu, voiko heikentynyt kehitys olla moottoriguru Andy Cowellin lähdön tuote.

Mercedeksen moottoripuolen entinen päällikkö jätti tallin viime vuonna alkukesästä. Toto Wolffin mukaan kaksi asiaa eivät kuitenkaan ole kytköksissä toisiinsa.

– Tallimme yksi suurimmista voimavaroista on se, kuinka paljon eri osaajia meillä on työskentelemässä. Andy on tietenkin uskomaton persoona, joka sai aikaan hienoja asioita, mutta niin on myös hänen korvaajansa, Hywel Thomas, Wolff kommentoi Speed Weekin mukaan.

– Olen täysin luottavainen nykyiseen henkilöstöömme. Yksikään ongelma ei ole syntynyt siitä, että yksi tärkeä henkilö on lähtenyt organisaatiostamme.

Wolffin mukaan talli ei ole kuitenkaan vielä perillä siitä, miksi tallin voimanlähde on osoittanut luotettavuusongelmia.