Hirmukolarista selvinnyt Romain Grosjean nappasi ensimmäisen paalunsa lähes 10 vuoteen – ”En ole ollut näin onnellinen pitkään aikaan”

© Kuva: Getty Images

IndyCar-sarjaan täksi kaudeksi siirtynyt ranskalaiskuljettaja Romain Grosjean nappasi uransa ensimmäisen paalupaikan IndyCarissa Indianapoliksen kilpailussa. Grosjean peittosi kaksinkertaisen mestarin Josef Newgardenin reilulla kymmenyksellä.

Grosjean selvisi hirveästä kolarista viime vuoden lopulla, kun ranskalainen sukelsi ulos liekkimerestä Bahrainissa. Ranskalainen oli selvästi emotionaalinen, kun hän keskusteli tuoreesta saavutuksestaan.

– Uskomatonta, tunnen taas eläväni, Grosjean totesi välittömästi paalupaikkansa jälkeen MotorsportWeekin mukaan.

– F1-sarjassa on vaikea voittaa ilman parasta autoa. Olin onnekas urani alussa päästessäni ajamaan hyvää autoa Lotuksella. Esimerkiksi Red Bull oli kuitenkin silti meitä edellä. On hienoa ajaa IndyCarissa, missä kaikilla on mahdollisuus voittaa.

– Kun näin aika-ajoryhmämme tänään, niin mietin itsekseni, että ”jos pääsemme tästä ensimmäisestä ryhmästä jatkoon, niin mahdollisuutemme ovat hyvät”. Ja niin lopulta kävi.

– En ole ollut näin onnellinen pitkään aikaan.

Grosjeanin edellistä paalupaikkaa pitää etsiä vuodesta 2011 asti. Tällöin ranskalainen nappasi paalun Turkin GP2 osakilpailussa.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.