Formula 1 -sarja julkaisi perjantaina tiedotteen, jossa se kertoi tukevansa täysin Englannin Valioliigan sekä urheilijoiden sosiaaliseen mediaan kohdistuvaa boikottia. Sarja ei kuitenkaan ilmoittanut itse osallistuvansa kyseiseen boikottiin.

Valioliiga ja sen joukkueet sekä useat pelaajat ovat ilmoittaneet hiljentyvänsä tänä viikonloppuna kaikilla sosiaalisen median alustoilla. Taustalla on protestointi liittyen pelaajien sosiaalisessa mediassa kohtaamaan syrjintään ja rasismiin.

Joukkueet ja pelaajat pyrkivät pakottamaan mielenosoituksellaan somealustat entistä tiukempaan kontrolliin syrjinnän kitkemiseksi.

– F1 on täysillä mukana taistelussa syrjintää vastaan netissä ja kaikkialla muuallakin. Me tuemme Valioliigan, muiden urheilun kattojärjestöjen sekä urheilijoiden toimintaa siinä, että nettikiusaamisen kitkemiseksi on tehtävä enemmän, F1:n tiedotteessa sanotaan.

– Me jatkamme kunnioituksen ja positiivisten arvojen mainostamista sekä rasismin kitkemistä kaikilla alustoillamme, sarja kiteytti tiedotteessa.