Entinen Formula 1 -kuljettaja Johnny Herbert ei ole tyytyväinen tapaan, jolla Red Bull tehnyt kuljettajaratkaisujaan edellisen kahden kauden aikana.

Red Bull pudotti tallissa heikosti suoriutuneen Pierre Gaslyn kesken kauden 2019 takaisin Alpha Taurille. Kakkostallista nostettiin tilalle tulokaskuljettaja Alex Albon, joka ei pystynyt Gaslya parempiin tuloksiin.

Gaslyn suoritukset olivat Alpha Taurilla hyviä kaudella 2020, ja Herbertin mielestä Red Bullin olisi pitänyt vaihtaa kuljettajien paikkaa jälleen kesken kauden.

– Sanoin jo viime vuonna Monzassa, että heidän pitäisi laittaa Pierre Red Bull -autoon. Hän oli huippuvireessä, Herbert sanoi Motorsportille.

Gasly ajoi lopulta hieman yllättäen Italian GP:n voittoon Alpha Taurilla, mutta tallipaikkaa Red Bullilta ei irronnut. Albon ajoi kauden loppuun Red Bullin, mutta hänen tilalleen tuli tälle kaudelle Racing Pointilta Sergio Perez.

– He olivat kuitenkin jo luoneet suunnitelmat Sergion ympärille. Alexille (Albon) olisi ollut parempi, jos he olisivat vaihtaneet paikkoja Pierren kanssa. Hän olisi voinut saada mentaalipuolensa kuntoon Alpha Taurilla.