F1-sarjan hallitseva mestari Lewis Hamilton peräänkuuluttaa kuljettajien liiton GPDA:n liittämistä keskusteluihin mahdollisesta kuskien palkkakatosta.

Autourheilun kuninkuusluokan kuljettajien palkat nousevat parhaimillaan kymmeniin miljooniin euroihin. Viime aikoina muhkeisiin ansioihin on vaadittu muutosta monilta tahoilta.

F1:n on kerrottu harkitsevan ensi vuoden jälkeen voimaan astuvaan tallien budjettikattoon pykälää, jonka mukaan kummankin kuskin palkkoihin saisi käyttää maksimissaan vain 30 miljoonaa puntaa.

Hamilton on formuloiden palkkakuningas. Englantilaistähden tilipussi on jo yksinään enemmän kuin edellä mainittu 30 miljoonan yläraja.

Vaikka britti ei olekaan lähtökohtaisesti palkkakattoa vastaan, kaipaa hän neuvotteluihin mukaan kuljettajien ammattiyhdistystä.

– Kuskien näkökulmasta tämä on meille yllätys. Kuulimme ideasta tietenkin aiemmin, mutta emme tienneet sen olevan nyt neuovttelupöydällä. GPDA:n on työskenneltävä läheisesti F1:n kanssa keskustellakseen siitä, miten asiassa liikutaan eteenpäin. Tämä on jotain, mikä on mielestämme tärkeää, Hamilton korosti Racefans-julkaisulle.