Mercedeksen F1-tallin moottoritehtaan toimitusjohtaja Andy Cowell jättää tehtävänsä heinäkuun alussa, kertoo Mercedes. Samalla talli ilmoitti uudesta johtoryhmästään moottoripuolella.

Mercedes on nimennyt Brixworthin moottoritehtaansa Mercedes AMG- High Performance Powertrainsin johtoon nelikon Adam Allsopp, Hywell Thomas, Richard Stevens sekä Ronald Ballhaus. Allsopp vastaa Project One- katuautojen moottoreista ja Thomas F1-puolesta.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä. Juttu jatkuu kuvan alla.

Cowell jättää pestinsä 1. heinäkuuta. Hän jää kuitenkin Thomasin tueksi vuoden 2021 alkuun asti.

Mercedeksen jatko F1-sarjassa on ollut suurennuslasin alla viime aikoina. Uudet sääntömuutokset ovat saaneet suurtallit varpailleen, erityisesti uuden palkkakaton myötä.

F1-tallipäällikkö ja osaomistaja Toto Wolff on vailla jatkosopimusta kaudelle 2021. Hän on viimeaikoina hankkinut osakkeita muistakin talleista.

Valtteri Bottas, Toto Wolff ja Lewis Hamilton ovat kaikki ilman sopimusta kaudelle 2021 Kuva: Getty Images

Vaikka tiedotteessa mainitaan F1-moottorien kehitys, ei se silti anna varmuutta tulevasta. Wolffin mukaan muutokset tehdään tulevaisuus mielessä.

– Olen erityisen tyytyväinen siitä, että olemme voineet työstää uutta johtoporrastamme, jonka syvyyteen olemme saaneet vahvistusta. Se auttaa meitä vahvaan asemaan tuleviksi vuosiksi, kun tähtäämme uusiin saavutuksiin Formula 1:ssä ja Formula E:ssä.